1. Verwarm de oven voor op 240°C. Leg de gevlinderde bout plat op een houten snijplank en leg de driehoekjes pecorino erop.
2. Druk de artisjokharten plat en verdeel ze over de pecorino. Leg de ansjovisfilets, de kruiden en het broodkruim erop. Bestrooi royaal met zeezout en zwarte peper. Sprenkel er de helft van de olijfolie over.
3. Rol het vlees met beide handen stevig op vanaf de korte kant. Bind er keukentouw omheen – goed strak – met steeds 3 cm ertussen en leg de rollade in een braadslee. Besprenkel het vlees met de rest van de olijfolie en schenk 50 ml water op de bodem. Braad het vlees 20 minuten in de oven, verlaag de temperatuur dan naar 160°C en braad het nog eens 1 ½ uur. Laat het vervolgens 10 minuten rusten voor je er dikke plakken van snijdt. Serveer warm of koud.
Per portie (10) 570 kcal, 37,8 g vet (15,9 g verzadigd), 54,8 g eiwit, 2,3 g koolhydraten, 0,4 g suikers
Voor 8–10 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.