​Mijn ultieme Quaker-moment in de morgen

24 jul 2016 0 1602

klik om een oordeel te geven!
Havermout is één van mijn favoriete ontbijtjes om te maken. Tijdens mijn allereerste bezoek aan Kopenhagen in 2011 zag ik dat het daar dagelijks op de ontbijttafel verschijnt en gelukkig zie ik het in Nederland steeds vaker op het menu. Heerlijk! En iedereen die denkt dat het alleen bij gure, koude dagen lekker is, heeft het in mijn ogen helemaal mis. Vooral in de zomer kun je waanzinnig goed combineren met vers seizoensfruit, een lepel zelfgemaakte jam, ‘n handvol granola en wat verse noten, pitten of zaden. Juist door zoveel mogelijk te variëren met ingrediënten is mijn ontbijt nooit saai.
 
Eén ding hebben mijn havermoutontbijtjes wel gemeen: ik zweer bij Quaker Havermout als basis. Het is puur van smaak, er zitten geen toevoegingen in, en extra fijn: je maakt het in een paar minuten klaar. Serveer met je favoriete (zomer)smaken en je dag kan niet beter van start gaan! #datbegintgoed.
 
Doe mee!

Ben jij op zoek naar meer goede ontbijtreceptjes? Op quaker.nl/datbegintgoed kun je je elke ochtend weer laten inspireren door de lekkerste creaties. Of ga voor een plek in het Quaker ontbijtboek door jouw Quaker recept te delen op Instagram – vergeet niet #datbegintgoed erbij te zetten!
 
Ga aan de slag

Het enige dat je hoeft te doen is de keuken in te duiken met je favoriete Quaker product en alle ingrediënten die jij lekker vindt. Maak je mooiste ontbijtje ever en deel het op Instagram. Tag #datbegintgoed en #jamiemagazinenl.
 
Uit alle inzendingen selecteert Quaker de lekkerste, mooiste en meer inspirerende creaties die uiteindelijk met recept in het ontbijtboek en op quaker.nl/datbegintgoed zullen verschijnen. Meedoen kan tot 7 augustus 2016.Mijn ultieme zomerontbijt
Quaker heeft ook mij gevraagd om mee te doen en zo kans te maken op een plek in hun ontbijtboek. Ik kies voor een versie met zoveel mogelijk vers fruit, waarvan ik de blauwe bessen al meekook in de pap. Dat zorgt voor een heerlijk friszuur effect.

Zomerontbijt met Quaker Havermout
Voor 2 personen
• 100 g Quaker Havermout
• 100 ml volle melk
• 100 ml water
• 2 tl kaneel
• snufje zout
• 50 g blauwe bessen
• handvol fruit, zoals frambozen, bramen, kersen, appel, abrikozen, aardbeien.
 
1. Doe de Quaker Havermout, melk, kaneel, het water en een snufje zout in een pan.

2. Breng aan de kook, voeg 50 gram blauwe bessen toe en laat 10 minuten zachtjes koken – voeg zo nodig wat water toe als je vindt dat het te dik is.

3. Verdeel de havermoutpap over 2 borden en serveer met je favoriete zomerfruit.
 
Ben jij op zoek naar meer goede ontbijtreceptjes? Op quaker.nl/datbegintgoed kun je je elke ochtend weer laten inspireren door de lekkerste creaties. Altijd al in een echt kookboek willen staan? Deel jouw eigen Quaker-ontbijtrecept op Instagram met #datbegintgoed en maak kans op een plek in dit bijzondere ontbijtboek! Ga voor meer info naar quaker.nl/datbegintgoed.


Marieke Verdenius
Amsterdam
(web)redacteur Jamie magazine
Toon alle blogs (116)

JAMIE MAGAZINE'S HAPPY NEW YEAR-BOX
Deze Happy New Year-box heeft 15 heerlijke producten. Ook ontvang je het boek 'Groenten' cadeau. Green Saffron Kruidenmixen Bos * Ice Rooibos – Lime & Ginger Honingtomaten® Ketchup Lovechock - Aalmond Fig Bar OOT - ... Lees verder
Een gratis Mini-kooktijdschrift, speciaal voor jou!
Jamie magazine brengt dagelijks via jamiemagazine.nl en iedere maand in een tijdschrift heerlijke recepten, de nieuwste foodtrends, achtergrondverhalen en hotspots. Download hier het gratis mini-kooktijdschrift met de heerlijkste gerechten van Jamie... Lees verder
Related Blog