Lola Quinoa

Puur Hollands product om gezond en makkelijk te variëren in de keuken!

Nieuw in Nederland is Lola Quinoa. Gezond én makkelijk om lekker mee te variëren in de keuken. En…. uniek omdat het een puur Hollands product is. Ja, deze quinoa (je spreekt het uit al kien-wah, maar bij Lola Quinoa zeggen ze gewoon kie-no-wa) groeit inderdaad op Nederlandse bodem!

Lola Quinoa is tot stand gekomen dankzij initiatiefnemer Dutch Quinoa Group (DQG) in samenwerking met de Wageningen Universiteit. Daar zijn quinoa-rassen op klassieke wijze ontwikkeld die niet bitter smaken en in Nederland en andere Europese landen kunnen groeien. In Nederland zijn er al zo’n 45 akkerbouwbedrijven die in samenwerking met DQG quinoa telen en de eerste oogsten zijn inmiddels van het land. Een 100% natuurlijk, duurzaam en lokaal product waar we in Nederland trots op mogen zijn.

Quinoa is een goede eiwitbron (handig voor als je minder vlees wil eten), rijk aan vitaminen en mineralen (o.a. vit. B, foliumzuur, magnesium, fosfor) en glutenvrij. Daarnaast is Lola Quinoa ook nog eens volkoren en daardoor vezelrijk. Dat geeft een volle smaak, lekkere bite en langer verzadigd gevoel. Je hoeft het maar 12 minuten in water te koken en het is klaar. Zonder wassen of afgieten, hoe makkelijk is dat!

Het is de ideale vervanger van rijst, pasta of aardappelen en je kunt er de heerlijkste gerechten mee maken (ook voor ontbijt of lunch trouwens!).

Ga terug naar de Jamie foodbox