Gennaro Contaldo
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
2 jul 2014 4 13998
Gennaro Contaldo is één van de meest gerespecteerde chef-koks in Londen. Hij is bekend als de Italiaanse legende die Jamie Oliver alles leerde over de Italiaanse keuken.

Op achtjarige leeftijd begon Gennaro te werken in de keuken van lokale restaurants in Amalfi, Italië. In 1969 verhuisde hij naar Engeland; waar hij als chef-kok in verschillende restaurants werkte, voordat hij in 1999 dat van zichzelf – het met prijzen onderscheiden Passione – opende. Hij werd bekend bij het grote publiek als de mentor van Jamie Oliver, met wie hij samenwerkte in Antonio Carluccio’s ‘Neal Street Restaurant’.

Naast kookboekenauteur is Gennaro bekend als televisiepersoonlijkheid. In het voorjaar van 2011 presenteerde hij samen met Antonio Carluccio ‘Two Greedy Italians’ en vele series volgden. Gennaro verscheen ook in tal van Jamie Olivers shows op Britse TV en hij is een vaste gast op Jamie Olivers The Big Feastival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Oxfordshire.
 
Gennaro is momenteel onder meer betrokken bij Jamie Oliver nieuwe restaurantketen, Jamie's Italian dat internationaal enorm aan het uitbreiden is, zelfs in Nederland wordt in de herfst van 2015 het eerste filiaal geopend.

Daarnaast kun je Gennaro op de voet volgen via zijn populaire kanaal op Jamie Olivers Foodtube, waar hij je in in 90 seconden pesto leert maken!

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren


 • Reactie (1)

  Dianne
  op 16-05-2016 om 21:27

  Bestaat de mogelijkheid dat het boek "Gennaro's favoriete Italiaanse familierecepten" nog een keer in een aanbieding komt via Jamie Magazine?
  Dianne

 • Reageren

  Verzenden
Vrienden

Meer Vrienden
WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.