Foodblogger Made by Ellen
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

34/2015
16 jul 2015 0 1476
Drie jaar geleden had ze het niet durven dromen; een van de meest gelezen foodblogs (Made by Ellenvan Nederland dagelijks vullen met recepten, tips, events en ervaringen. Foodblogger Ellen van Duijn heeft er naast haar gezin haar handen vol aan, maar voor Jamie magazine maakt ze graag een paar extra uurtjes vrij. In haar blogs deelt deze geboren Twentse op Jamiemagazine.nl slimme tips om kinderen mee de keuken in te krijgen, leuke ideeën voor (school)vakanties en vooral heel veel lekkere (kinder)recepten!

Tekst Eline Cox

Lees de blogs van Ellen van Duijn hier >> 

Jouw kinderen weten volgens mij wel wat lekker eten is! Kom je zelf uit een culinaire familie?
‘Mijn opa en oma werkten als frietenbakkers en mijn ouders hebben jarenlang een hotel/restaurant draaiende gehouden, waarbij mijn moeder werkte als chef-kok en mijn vader als gastheer en sommelier. De gesprekken aan de keukentafel gingen (en gaan!) vrijwel altijd over nieuwe gerechten, verfijnde smaken en bijpassende wijnen. Van jongs af aan heb ik mee mogen proeven en experimenteren.’
 
Toch heb je geen koksopleiding gevolgd. Hoe komt dat?
‘Op 10-jarige leeftijd startte ik als afwashulp in het restaurant van mijn ouders – toen riep ik als klein meisje al dat ik kok wilde worden. Mijn ouders waren het daar niet mee eens, en als ik achteraf terugdenk aan de onmogelijke uren die zij werkten, ben ik stiekem best blij dat ik communicatie heb gestudeerd en nu alle tijd heb voor mijn kinderen.’
 
Zijn je kinderen jouw grote inspiratiebron?
‘Vroeger waren dat mijn ouders, zij hebben mij geleerd hoe belangrijk het is om dagelijks vers te koken. Niet alleen omdat het gezond is, maar vooral omdat het heel erg lekker is! Mijn kinderen inspireren me om die goede gewoontes voort te zetten. Ik word er ontzettend vrolijk van als ik zie hoe ze genieten van groenten, smoothies en zelfgemaakte fruitijsjes. Net als mijn ouders mij mee de keuken in namen, laat ik mijn eigen kinderen al van jongs af aan meehelpen met koken. Soms zijn de rollen omgedraaid en leren zij mij nieuwe smaakcombinaties ontdekken!’
 
Het is inmiddels wel een fulltime job, nietwaar?
‘Drie jaar geleden heb ik het roer in mijn leven volledig omgegooid en ben ik naast moeder, fulltime foodblogger geworden. Op Madebyellen.com deel ik gezonde en lekkere (kinder)recepten, keukentips, nieuwe kookboeken, leuke events en nog véél meer. Omdat ik net als Jamie Oliver van niets blijer wordt dan de hele dag met gezond en lekker eten bezig zijn, én het belangrijk vindt om mijn kinderen daarbij te betrekken, maak ik graag tijd om ook te bloggen voor Jamie magazine. Ik herken me helemaal in het enthousiasme en de boodschap die Jamie Oliver uitdraagt, en sta volledig achter de initiatieven die hij ondersteunt.

Wil je meer van Ellen lezen?
Lees in ons zomernummer de tien tips van Ellen om kinderen meer te betrekken bij het eten. Bezoek Madebyellen.com  voor meer inspiratie en houdt de website van Jamie magazine in de gaten!’



 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren




    Vrienden

    Meer Vrienden