Wilfred Genee en Jamie magazine werken samen
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

29/2015
22 jan 2015 0 4003

Wilfred Genee kennen we natuurlijk als fulltime sportjournalist en presentator van onder andere het programma Voetbal International. Maar inmiddels is hij ook minstens zo druk om betere gerechten op de kaart te zetten bij voetbalkantines. Wilfred verdiepte zich in de wereld van voeding toen hij vader werd. Samen met zijn vrouw Lili schreef hij het boek ‘Vullen of Voeden’ waarmee ze ouders praktische tips en recepten geven op het gebied van gezonde voeding. Na een uit de hand gelopen weddenschap met collega Johan Derksen, is ‘Vullen of Voeden’ inmiddels een feit bij meer dan 50 voetbalclubs door het hele land.

Waar staat het initiatief ‘Vullen of Voeden’ voor?
Het initiatief ‘Vullen of Voeden’ is ontstaan uit de persoonlijke zoektocht van sportjournalist en tv-presentator Wilfred Genee en zijn vrouw Lili Genee. Ze besloten hun vergaarde kennis te delen om het bewustzijn bij ouders en kinderen over de betekenis van voeding te vergroten.
 
Wedden dat?

Sinds de start van het initiatief ‘Vullen of Voeden’ en het uitkomen van het gelijknamige boek, is er een hoop gebeurd. Wilfred en Lili Genee zijn zich samen gaan inzetten voor gezonder eten op de menukaart in voetbalkantines. Hoe? Wilfred Genee sloot een weddenschap af met Johan Derksen dat minstens 50 voetbalkantines een gezondere menukaart zouden krijgen. Inmiddels is het aantal aanmeldingen de 50 ruim voorbij!

De gezondste voetbalkantine krijgt € 15.000…
…beschikbaar gesteld door Jamie magazine. Dit bedrag mag de winnende club besteden aan het opknappen van de kantine. Gezond eten wordt op deze manier nog leuker! De kantines die ten minste drie ‘Vullen of Voeden’ gerechten op de kaart zetten strijden nu om de prijs voor gezondste voetbalkantine van Nederland. Hoe? Dat lees je hier

Wist je dat…
…Jamie magazine samen met Voetbal International een speciale ‘Vullen of Voeden’ bijlage heeft uitgebracht? Hierin staan inspirerende interviews, heerlijke ‘Vullen of Voeden’ recepten en meer informatie over het initiatief. Je download hem via deze link!

Jamie Oliver
Vorig jaar hebben we, samen met Wilfred Genee, Jamie in Londen opgezocht om bij te praten over Vullen of Voeden. Bekijk hieronder zijn enthousiaste reactie. 

  
Meer lezen?
Bekijk hier de clubactiviteiten van maart en april 2015 en hier de clubactiviteiten van mei 2015
  


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Jamie's world

    Meer Jamie's world