Food Revolution Day 2014!
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
23 apr 2014 0 2063

Vrijdag 16 mei 2014 is het zover: Food Revolution Day! Voor de derde keer wordt deze jaarlijkse wereldwijde actiedag georganiseerd rondom het belang van zelf koken. Doe je mee?

Door kinderen van alles te leren over voeding, maken we ze ‘food smart’. En dat is, zoals Jamie Oliver uitlegt, belangrijker dan ooit: ‘Kennis over eten en koken werd vroeger van generatie op generatie overgedragen. Maar nu de meeste mensen door het aanbod aan makkelijke kant-en-klaarmaaltijden en pakjes en zakjes simpelweg niet meer weten hoe ze moeten koken, is dat niet meer het geval.

Tijd voor verandering dus, want lekker en gezond koken is een vaardigheid die we allemaal zouden moeten beheersen! Food Revolution Day is de kick-start om dit voor elkaar te krijgen en daar willen we zo veel mogelijk kinderen bij betrekken. Zij zijn tenslotte de toekomst.

Het doel van de dag? Meer dan een miljoen kinderen wereldwijd aan het koken krijgen. Dus duik met de hele familie de keuken in en tweet, post en blog erover om zo veel mogelijk anderen te inspireren.’ Heb je een beetje hulp nodig? Schakel om 15.00 uur in op Jamie’s live-stream op foodrevolutionday.com en krijg kookles van Mr. Oliver zelf. 

 
Kinderen die ‘food smart’ zijn, weten...
…wat er in hun eten zit
Laat kinderen de etiketten op kant-en-klaarproducten lezen om ze een idee te geven van wat er allemaal in zit. Vervolgens kunnen ze makkelijk(er) een homemade alternatief bedenken.

…waar hun eten vandaan komt
Moedig kleine detectives aan om uit te zoeken waar producten uit bestaan, hoe verschillende fruit- en groentesoorten groeien en waar hun eten vandaan komt. 

…wat er in het seizoen is
Eten in het seizoen betekent dat je je kunt verheugen op producten die er nu niet zijn in plaats van steeds hetzelfde te eten. Als je de mogelijkheid hebt, is het geweldig leuk om kinderen te helpen hun eigen groente en fruit te kweken. Boektip : Thuis bij Jamie

…hoe ze moeten koken
Kinderen die zelf koken zijn eerder geneigd om gezonde keuzes te maken en bovendien leren ze veel meer: werken in een team, rekenen bij het wegen van ingrediënten en wetenschap toepassen tijdens het kookproces. Boektip: Veggie Kidz

…wat voor effect eten op hun lijf heeft
Leer kinderen om een ‘regenboog’ aan groente en fruit te eten zodat ze genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgen voor een beter immuunsysteem. Maak bijvoorbeeld eens deze smoothies in vier kleuren of deze regenboogsalade.

Ga voor meer informatie over Food Revolution Day naar foodrevolutionday.com


 


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  • Reageren

    Verzenden
Jamie's world

Meer Jamie's world