Achter de schermen bij Rens Kroes
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

34/2015
15 jul 2015 0 1630
Van het Friese dorpje Eastermar naar een dakterras in New Yorks Upper Eastside: het lijkt een grote sprong, maar in het nieuwe kookboek 'Powerfood 2.0' van Rens Kroes komen die twee werelden als vanzelf samen. Kijk mee achter de schermen!

Na veel te hebben geblogd voor online magazines, startte  Rens zomer 2013 met haar eigen website renskroes.com. Die site werd veel bekeken en er ontstond op een gegeven moment vraag naar voedingsadviezen. La Kroes ging mensen individueel begeleiden en leerde hun hoe ze het best een gezonde levenstijl konden beginnen of volhouden. Gaandeweg kreeg ze er zo veel klanten bij dat Rens haar eigen food-praktijkje is begonnen.

Daardoor stond Rens veel in de keuken om tientallen recepten voor mijn klanten te ontwikkelen. Dat was fantastisch, maar Rens wilde graag nóg meer mensen inspireren. Er kwam een boek – ‘Powerfood’ – en toen dat nog maar vier maanden in de winkel lag, was er alweer vraag naar nieuwe healthy recepten. De powerfoodies hadden alle recepten al vele malen gemaakt en waren toe aan something new!Dus werd het tijd voor een tweede boek genaamd 'Powerfood van Friesland tot New York'. Tijdens het bedenken van gerechten kwam ze erachter dat ze wel heel veel New Yorkse en Friese (dus ook Nederlandse) recepten had gemaakt. Dat is niet zo heel gek, want in Friesland liggen haar roots en de basiskennis over voeding die ze van haar grootouders en ouders heeft meegekregen. En daarna verhuisde ze als oude tiener naar New York; die stad was voor Rens een inspiratiebron op het gebied van healthy food. In haar nieuwe boek steekt ze klassiekers uit beide keukens in een nét iets gezonder jasje. Denk daarbij aan poffertjes met cranberrysaus, regenboogijsjes of summer rolls met dressing.

De lifestyle-foto’s voor dit boek zijn in Friesland en New York geschoten. De Powerfood-crew heeft samen met Rens Kroes het ene uiterste na het andere meegemaakt: van een dakterras in de Upper Eastside naar het Friese Eastermar, het dorpje waar ze is opgegroeid!

Bekijk hier de kookboeken van Rens Kroes:
 
Powerfood - van Friesland naar New York

Rens Kroes
€ 19,99

Powerfood

Rens Kroes
€ 19,99


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Jamie's world

    Meer Jamie's world