100% suikervrij voor kinderen
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

43/2016
12 mei 2016 10 7595
Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, Jamie is een kruistocht tegen suiker begonnen. Zijn doel? Dat we flink minder suiker gaan eten én drinken, en dan vooral onze kinderen. Naast zijn documentaire Sugar Rush – over de heftige gevolgen van suiker – maakt hij zich in Engeland sterk voor het invoeren van suikerbelasting op frisdrank. Maar ook in Nederland is er steeds meer aandacht voor de schadelijke gevolgen van suiker.

Voedingscoach Carola van Bemmelen is de suikervrije goeroe van de Lage Landen en bedacht in 2013 een sugarchallenge: 30 dagen zonder suiker. Sinds deze challenge schreef ze zeven boeken; na haar eerste boek ‘100% suikervrij in 30 dagen’, volgde al snel meerdere titels zoals ‘100% suikervrij basiskookboek’ en ‘100% suikervrij drinken’. In haar nieuwste boek, dat ze samen schreef met voedingsdeskundige Ester Wiemer, staat het suikervrij voor kinderen centraal.

Vind jij het soms ook moeilijk om je kinderen geen snoep, frisdrank of traktaties te geven? Het vrolijke en kleurrijk geïllustreerde ‘100% suikervrij voor kinderen’ zit boordevol informatieve spelletjes, lekkere recepten en handige tips die jou kunnen helpen. Want vakantie, school en dagjes weg staan vol van verleidingen, maar hoe ga je daarmee om? Wat zijn leuke én lekkere alternatieven voor een blikje cola of een candy bar? Carola geeft je tips die helemaal niet duur hoeven te zijn. Wat dacht je van banaan-speculaasbroodjes, bananenmilkshakes en zelfs appeltaartontbijt?

Zowel Jamie Oliver als Carola zijn pioniers in de zoektocht naar een minder grote rol van suiker op ons dagelijks ontbijtbordje, lunch, snacks en avondeten (ja, ook daar zit suiker in verstopt!). Want kinderen zijn kwetsbaar; ze zijn gevoelig voor allerlei heerlijke zoethoudertjes, en zijn makkelijk te verleiden door reclames en kleurrijke verpakkingen. Zoals Jamie zegt: ‘Ik doe dit als bezorgde vader, want we verliezen de gezondheid van onze kinderen doordat ze te veel (verstopte) suikers binnenkrijgen.’
Wil je meer suikervrije recepten? Kijk dan bij deze recepten zonder suiker.

Meer lezen over Jamies strijd tegen suiker? 100% suikervrij boeken van Carola van Bemmelen
 • 100% Suikervrij in 30 dagen
 • 100% Suikervrij drinken
 • 100% Suikervrij voor diabetici
 • 100% Suikervrij basiskookboek
 • 100% Suikervrij naar jouw natuurlijk gewicht
 • 100% Suikervrij voor altijd
 • 100% Suikervrij voor kinderen

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  Bakrecepten voor kinderen

  Meer Bakrecepten voor kinderen