Jamie was here!
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
17 nov 2015 0 1904
Hij moet ons gemist hebben! Een aantal jaar geleden alweer bracht Jamie Oliver voor het laatst een bezoek aan Nederland. Afgelopen donderdag doorbrak hij deze slechte gewoonte en mochten we onze favoriete chef onthalen in Amsterdam.  
 
Om te vieren dat zijn nieuwste kookboek ‘Super food voor elke dag’ ook in het Nederlands is vertaald, vloog Jamie na een soortgelijk bliksembezoek aan onze oosterburen door naar Nederland. Natuurlijk mochten wij hem ontmoeten, met ‘m eten en met ‘m kletsen dus no worries als je iets hebt gemist; wij vertellen je álles!  
Donderdag
Fifteen Amsterdam
Op het traditionele eettijdstip van ons Hollanders, speelden wij met het hele Jamie magazine team een thuiswedstrijd. In Restaurant Fifteen, omgebouwd tot sfeervolle feestlocatie, start de avond met een bijzonder moment: duurzame visexpert en Jamie-friend Bart van Olphen maakt bekend dat Jamie Oliver inmiddels meer dan drie miljoen boeken heeft verkocht in Nederland. Wat een mijlpaal! Dat zou zomaar kunnen betekenen dat 1/6 van de Nederlandse bevolking deze superdude in de kast heeft staan.
 
Kort na Bart's toespraak, is er de mogelijkheid om een kiekje met Jamie te schieten. Het is een man met agenda, dus vrij snel daarna dook-ie, hoe kan het ook anders, achter de pannen van een klein demofornuisje. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben heel wat bankhangsessies met Jamie op 24Kitchen gehad. Heel bijzonder om hem zelf live aan de slag te zien op een paar luttele meters afstand. De koks van Fifteen kookten met Mister Oliver mee in de grote keuken en serveren gedurende de avond Jamie’s signature – uiteraard allemaal uit z’n  nieuwste kookboek.
 
RTL Late Night
Voor ons eindigde het feest om 22.00 uur, maar voor Jamie Oliver was de avond nog lang niet om. Na het feest in Fifteen reed hij vliegensvlug naar het Rembrandtplein waar hij bij ‘RTL Late Night’ aan tafel schoof. Benieuwd naar deze uitzending? Je bekijkt ‘m hier.
Vrijdag
Rijksmuseum Amsterdam
Een reisje naar Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan het Rijksmuseum... Dat vond Jamie ook!  Samen met de televisiecrew van 24Kitchen en vaste fotograaf Mitchell van Voorbergen sloot onze hoofdredacteur Suzanne Pronk aan bij de entourage van Mr. Oliver en schoten ze een aantal spectaculaire shots bij de Nachtwacht.
 
Alsof de agenda nog niet vol genoeg zat geplakt, gaan ze van het Rijksmuseum door naar Restaurant De Kas in Amsterdam-Oost, waar in de tuin groenten en fruit worden gekweekt die de koks met liefde bereiden voor het hoge bezoek. Dit alles is vastgelegd door de camera’s van 24Kitchen, de beelden zie je binnenkort natúúrlijk terug op televisie.
 
Na dit uitstapje keerde Jamie weer terug naar het Rijksmuseum, waar hij met oud-leerlingen van Fifteen bij chef-kok Joris Bijdendijk aan tafel schoof, in restaurant RIJKS.
 
Jamie’s Italian, Markthal Rotterdam
Met de maagjes vol vervolgt de reis zich naar Rotterdam. Deze happening was vooraf niet bekendgemaakt;  het was dan ook een heuse verrassing voor het winkelend publiek toen Jamie ineens voor hun neus stond! Afgelopen oktober opende het eerste Italiaanse restaurant uit Jamie’s naam in Nederland. In de sfeervolle Markthal proef je zeven dagen per week de lekkerste Italiaanse gerechten en bites. Naast Jamie nam ook de Italiaanse chef Gennaro Contaldo deel aan het feestelijke moment. Superlogisch, want wist je dat Gennaro Jamie persoonlijk alles geleerd heeft over de Italiaanse keuken?
 
Schiphol Amsterdam
Aan al het goede komt een einde, en dus ook aan het bliksembezoek van Jamie aan ons kikkerlandje. Jamie vloog terug naar de UK, naar Jools en de kinderen én om zijn strijd tegen suikers voort te zetten.

 
#Redactietip: Jamie is iedere dag om 21.10 te zien op 24Kitchen, wij zitten er klaar voor! 

 Jamie en zijn oud-leerlingen bij RTL Late Night
Jamie bracht een bezoekje aan restaurant De Kas in Amsterdam
Presentatrice Miljuschka en Jamie tijdens de opnames voor 24KitchenOnze hoofdredacteur Suzanne ontmoette Jamie's grote leermeester en vriend Gennaro Contaldo 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Jamie Oliver

    Meer Jamie Oliver