Foodtrend healthy food
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
3 jul 2014 0 3487
Jamie Oliver staat op de bres voor gezond voedsel. Op scholen in kantines, maar ook thuis is genieten op een evenwichtige en gezonde manier van belang. Verse ingrediënten uit het seizoen zijn vaak op hun best en het goedkoopst. Naast af en toe een gebakje, is het verstandig om sommige ingrediënten te gebruiken die net wat gezonder zijn!

Edamame boontjes
Edamame boontjes ofwel jonge Japanse sojaboontjes zijn perfect als gezonde snack of als bijgerecht bij sushi, sashimi, Aziatische soepen of noedels. Ze kunnen een gunstig effect hebben bij problemen als menopauze en het is aangetoond dat regelmatige consumptie van sojabonen het gehalte slechte cholesterol verlaagt. Kortom: deze groene boontjes zijn goed voor je. Kook ze kort, dan behouden ze hun kleur en smaak! Te koop bij toko’s.

Kokos
Kokos is hot! Kokosmelk, -olie, -rasp, -snacks; je komt het overal tegen. Wist je dat kokos veel vezels en goede vetten bevat? Het is zelfs een van de meest geschikte vetten om in te bakken omdat het bij hoge temperaturen niet in transvet omgezet wordt. Laurinezuur, een van de belangrijkste vetten in kokosnootolie, zou zelfs goed werken tegen virussen. Het blokkeert namelijk de manier waarop virussen onze cellen binnendringen en zich vermenigvuldigen. Schep een eetlepel kokosrasp in je yoghurt of bak voortaan je groenten óf pannenkoeken in kokosolie. Verkrijgbaar bij de toko of biowinkel.

Zeewier
Zeewier is misschien wel het gezondste voedsel dat er bestaat. Het bevat een hogere concentratie van proteïne dan enige andere bekende bron van voedsel en de mineralen en vitaminen erin bevatten alle voedingswaarden die je lichaam nodig heeft. Een natuurlijk medicijn dus. Door zeewier te eten ga je veroudering, overgewicht, rimpels en een te hoog cholesterol gehalte tegen, verminder je bloeddruk en bevorder je een gezonde spijsvertering. Niet onbelangrijk, het is heel lekker. Verkrijgbaar bij bio winkels, toko’s maar tegenwoordig ook gewoon bij de supermarkt.
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  • Reageren

    Verzenden
Jamie's world

Meer Jamie's world