Foodtrend mini-meals
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
3 jul 2014 7 5329
Hamburgers op broodjes met de omvang van je vuist, ook wel bekend als sliders. Warme chocolademelk in shotglaasjes met een chocolate chip koekje met de grootte van een golfbal. Mueslirepen van volkoren granen in meeneem-verpakking. En natuurlijk de beroemde cupcake met mierzoete frosting, die inmiddels alweer ruime tijd is overgewaaid naar Nederland – dit is in feite ook niets anders dan een popperig taartje. Het zijn allemaal kleine verwennerijen, en perfect voor de foodies onder ons: door de afmeting kun je jezelf er meer dan één veroorloven.

De oorsprong van deze mini-meal-snacktrend ligt in Amerika, wat opvallend is voor een land waar eten standaard wordt gesupersized. De term ‘Big is Better’ maakt plaats voor meerdere hapjes die samen de maag vullen. Ook zien we dat steeds meer restaurants hun menukaart baseren op tapas of voorgerechten, bedoeld om midden op tafel te zetten en met elkaar te delen. 
Jamie Oliver staat bekend om zijn voorliefde voor simpel, homemade en voedzaam. En daar mogen maaltijden van petite formaat niet bij ontbreken. Kies je bijvoorbeeld voor Jamie's mini hamburgers, vegetarische lasagnes of romige cheesecakes? Ze zien er waanzinnig lekker uit en zijn ideaal om mee te nemen in de picknickmand of als traktatie in de schooltas. Of steel er de show mee op een feestje. Ze zijn bovendien de ideale maat voor de jonge fijnproevers en dus een geweldige manier om de kinderen aan het koken te krijgen.


 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  • Reageren

    Verzenden
Internationaal

Meer Internationaal