Foodtrend haute comfort food
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
3 jul 2014 5 4302
Bij de recepten die Jamie Oliver kookt, vertelt hij altijd hoe belangrijk het is om ingrediënten van goede kwaliteit te gebruiken. Hoewel dit soms een extra zakcentje kost of een bezoek aan de markt of het speciaalzaakje, legt Jamie uit dat het de moeite dubbel en dwars waard is. Zijn argument: de kwaliteit proef je in elke hap!

Over de hele wereld lijken ze Jamie’s visie inmiddels ontdekt te hebben; het tijdperk van diepvriespizza met goedkope kaas en kant-en-klare tomatensaus is gelukkig voorbij! In plaats hiervan, zien we steeds vaker traditionele gerechten in een verrassend culinair jasje. Denk hierbij aan shiitake bitterballen, Mexicaanse taco’s gevuld met eend, overgoten met chocolade chili saus of romige mac ’n cheese soufflés bereid met gruyère en prosciutto. Alleen al om de naam hebben we de cronut meteen omgedoopt tot persoonlijk favoriet op de redactie: een combinatie tussen de donut en de croissant; zo goed gevonden!

En de ramenburger, deze geweldige creatie ligt tussen twee lagen gefrituurde eiernoodles – het krakende broodje is helemaal hot en ook al eens in menig kookprogramma voorbij gekomen. Ook op dessertgebied zien we genoeg nieuwe ontwikkelingen zoals handgemaakt roomijs met versie aardbeien ter plekke gevriesdroogd, en dessertpizza met homemade nutella, marshmellows en macadamianoten. Om je vingers bij af te likken…


 Comfort Food fan opgelet:
dit is hét boek voor jou!


 


 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  • Reageren

    Verzenden
Internationaal

Meer Internationaal