Hotspots in San Sebastian

13 sep 2016 0 870

klik om een oordeel te geven!
Veel van mijn kennissen zeiden het al tegen me: in San Sebastian daar moet je zijn om leuke innoverende restaurantjes te ontdekken. Voordat je enthousiast wordt van alle kleine hapjes en leuke ambiance moet ik je waarschuwen: de stad is een van de duurste plekken in Spanje en doet qua hotel en restaurantprijzen zeker niet onder aan Parijs in het hoogseizoen. Desalniettemin heb ik genoten van een paar dagen in de chique, stijlvolle stad die veel bruist
 
Tapas
Bar Nestor staat bekend om zijn côte de boeuf die per gewicht verkocht wordt. Als aanvulling kun je een sappige maar wel overzoute tomatensalade bestellen en gefrituurde groene pepers. De sfeer: druk, gehaast en luidruchtig. Maar als je op zoek bent naar een typisch Baskisch eetzaakje ben je aan het goede adres.

Bij A Fuego Negro kun je moderne tapas eten aan de bar of een van de tafels. In het achterste deel van het restaurant kun je dineren voor een all in prijs van 40 euro.

In de buurt vind je de wat chiquere tapasbar Atari gastroteka. Prijzen blijven redelijk, en de smaakcombinaties zijn goed in balans.

Bar Zeruko  werd me door een oud schoolgenoot aangeraden voor de eigenzinnige en tapas die iets verder is geëvolueerd dan  tortilla op stokbrood.

Cheesecake is nogal een dingetje volgens het internet als je San sebastian intikt, en als ik het moet geloven schijnt La Vina de beste te hebben. Bij binnenkomst zie ik rijen (vers)gebakken cheesecake vlakbij de keuken. Een hapje van mijn stukje doet me vermoeden wat ik al dacht: de populariteit van het roomzachte taartje lijkt niet vreemd gezien de kwaliteit en de versheid!
 
Markten

In de overdekte San Martin markt vind je een aantal etages goede stalletjes waar je heerlijk fruit kunt kopen of wat ham waarvan je thuis kunt nagenieten. Vergeet trouwens niet om een vacuüm verpakking te vragen! Schuif in de San Martin aan bij de koffiecorner Old town, de gepassioneerde Braziliaanse surfer die o.a in Melbourne koffie leerde zetten zet graag een bakkie voor je met een homemade lekkernij. Een andere wat verouderde overdekte markt is La Bretxa waar je typische spaanse lekkernijen kunt kopen tussen de locals.

Marina de Massiac
Heeft leuke ideeën opgedaan
Vindt tapas heerlijk maar was het wel zat na een aantal dagen
Raad je het nieuwe bakboek 'Patisserie'van Hidde de Brabander aan
 
 

Marina de Massiac
Parijs
gastblogger Jamie magazine
Toon alle blogs (68)

Win een reis voor 2 personen naar Bordeaux en vele andere fantastische prijzen
Barton & Guestier maakt Franse wijnen toegankelijk door uit bekende wijnstreken de beste wijnen te selecteren, die het typische karakter weerspiegelen van het gebied. Dit jaar bestaat Barton & Guestier 125 jaar en omdat te vieren zijn we samen... Lees verder
Jamie's pittige Mediterraanse burger
Een snel recept van Jumbo en Jamie Oliver.  Recept Lees verder
Related Blog