Ghee Easy

Drie mooie eigenschappen van Ghee

Ghee, een hele zuivere vorm van geklaarde boter, wint de laatste tijd sterk aan populariteit. Dit van oorsprong Indiaas bakvet stimuleert een goede spijsvertering, heeft een enorm hoge verbrandingstemperatuur en is rijk van smaak. Net als kokosolie is ghee een veelzijdig toepasbaar natuurlijk (bak)vet.
 
Ghee verbetert de spijsvertering
Ghee zorgt ervoor dat goede stoffen beter in je lichaam worden opgenomen, en dat afvalstoffen goed worden afgevoerd. In de Indiase Ayurveda leer is Ghee om die reden al duizenden jaren hét centrale vet. Het wordt gebruikt als medicinaal product en is het basis bakvet in de keuken. Ghee bevat de essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 in de goede verhouding én bevat de vitamines A, D, E en K. Niet kunstmatig toegevoegd in een fabriek, nee, gewoon rechtstreeks uit de natuur.
 
Hoge verbrandingstemperatuur

De laatste jaren klinken er steeds meer serieuze wetenschappelijke geluiden die stellen de angst voor verzadigde vetten overdreven is. Oer-Hollandse roomboter maakt een comeback. Bakken en braden in roomboter blijft echter lastig doordat boter in de pan snel zwart wordt. Niet gezond. Ghee heeft de mooie eigenschappen van boter, maar dan met een verbrandingspunt van maar liefst 250°C. Bakken in Ghee is daarom veiliger.
 
Rijk van smaak
Ghee is een bakvet met een rijke noot-achtige smaak. Het is te gebruiken in de plaats van olie. Je kan er eigenlijk alles in bakken: een ei, pannenkoeken, groente of een stuk vlees. Door de enorm hoger verbrandingstemperatuur komen de smaken van wat je bakt prachtig tot hun recht zonder zwart vet in de pan. Superlekker en gezond!
 
Ghee Easy is te koop bij o.a. Marqt, De Tuinen. Een overzicht van alle verkooppunten vind je op ghee-easy.nl.

Ga terug naar de Jamie foodbox