Verona
2 may. 2012 0 3866

De stad die het decor was voor Romeo en Julia heeft veel meer te bieden dan een goede dosis romantiek. Tijd voor een liefdesverklaring aan de keuken van Verona.

Tekst Katie Monk Fotografie Andrew Montgomery

Geloof jij in ware liefde?’ vraag ik onze chauffeur Luca, terwijl we in volle vaart om de grote Arena van Verona heen rijden. Hij lacht zo hard dat hij bijna tegen een lantaarnpaal botst. ‘Ik ben een Italiaan! Natuurlijk geloof ik in ware liefde! Maar niet doorvertellen, hoor.’ Luca zet ons af in een straat met keitjes in de schaduw van de Arena. Ons hotel is twee deuren verwijderd van Hotel Giulietta e Romeo.

Hoewel Shakespeare nooit in Verona is geweest, leeft zijn geest, en die van de door hem gecreëerde ongelukkige geliefden, voort in monumenten, namen en metselwerk. Overal zijn inscripties te vinden met citaten uit Shakespeares beroemde toneelstuk. Bij het Casa di Giulietta, dat het huis van Julia zou zijn, poseren toeristen met hun hand op de bronzen borst van Julia’s standbeeld. Eromheen staan op de muren talloze liefdesverklaringen. Het feit dat het balkon hier pas werd geplaatst in de jaren dertig van de vorige eeuw lijkt er niet toe te doen. Verona heeft het verhaal – en de liefde – voor zichzelf opgeëist.

Lees de rest van het artikel in Jamie magazine #7


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

Reactie (1)

Lilian Willekes-Dapaah
op 13-03-2015 om 08:20

Er is nog een restaurant in Verona wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Namelijk: Ristorante 12 Apostoli aan het Corticella San Marco 3. Heerlijk en bijzonder eten, enthousiaste bediening en als je het vraagt mag je de kelder uit oud romeinse tijd bezichtigen waar de wijnen liggen te rijpen. Trek er echt een avond voor uit. Het is een hele beleving.

Reageren

Verzenden

Local Tips in Verona

Viaroma 33 Via Roma 33; viaroma33cafe.it. Prima plek voor een aperitivo aan de voet van de kasteelmuur, met een goede selectie valpolicella, verrukkelijke cocktails.

Cappa Caffè Piazzetta Brà Molinari 1a. Dit café met koepel in Marokkaanse stijl aan de Via Sottoriva heeft een prachtig
uitzicht op de Ponte Pietra. Locals komen hier voor de muziek en de aperol spritz. 

Osteria del Bugiardo Corso Porta Borsari 17a. Gezellige, centraal gelegen osteria waar wijn wordt geserveerd die is gebotteld op het nabije Buglioni-landgoed. Goede plek voor een aperitivo: op de tafels staan dan kaarsen en de valpolicella vloeit rijkelijk.

Enoteca Istituto Enologica Italiano Via Sottoriva 7; istitutoenologico.it. Dit is de beste plek om wijn te proeven en iets te weten te komen over de wijncultuur van de regio. Gerund door het Italiaanse Wijninstituut (dat ook een winkel in Soave heeft).

Casa Mazzanti Caffè Piazza delle Erbe 32; casamazzanticaffe.it. Het is hier fijn mensen kijken op het plein. Indrukwekkende lijst van wijnen en cocktails. Ga er vroeg heen voor koffie en gebak, of wacht tot later voor aperitivi, kalfscarpaccio en warme choco.

Gelateria Savoia Via Roma 1b; gelateriasavoia.it. Deze gelateria produceert sinds 1939 heerlijk ijs en verkoopt de beste amaretto semifreddo. Osteria Sottoriva Via Sottoriva 9a. Een tent voor de locals, onder de arcade bij de rivier, met tafels buiten. Waar voor je geld, prima eten, met veel prosciutto en paardenvlees.

Caffè al Teatro Via Roma 10a. Mooi café dicht bij de Arena. Ga erheen voor vruchtensap en espresso en de parade van rijke stedelingen.