San Francisco
19 mar. 2013 0 3158

Een topklimaat, een prachtig oud centrum, fijne picknickparken, een overvloed aan verse, lokale producten en water rondom. San Francisco heeft alles, tot onovertroffen eten aan toe.

Tekst Andy Harris Fotografie David Loftus

San Francisco is een van de meest fascinerende steden ter wereld. De goudkoorts rond 1840, de catastrofale aardbeving van 1906, maar ook de opkomst van de Beat Generation, de hippies, de flower power en de experimenten met drugs in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw hebben hun stempel op de stad gedrukt. In de jaren zeventig kwam hier de homo emancipatie tot leven. Daarna volgden de opkomst en neergang van Silicon Valley en vervolgens de feniksachtige geboorte van jonge Googlemiljardairs vanuit de as. San Francisco was en is een plek van extremen en nog altijd zijn rijk en arm er vertegenwoordigd – de statige herenhuizen in Pacific Heights vinden hun tegenpool in de armzalige huurflats en 99centwinkels in het Mission District.

San Francisco wordt vaak beschouwd als de bakermat van de gezonde, relaxte Californische keuken, waar chefs als Alice Waters van Chez Panisse en Judy Rodgers van het Zuni Café wereldberoemd mee zijn geworden. Door gebruik te maken van de geweldig smaakvolle producten van biologische boerderijen uit de omgeving tilden (en tillen) ze de simpelste gerechten naar een verbluffend niveau.

Lees het hele artikel in Jamie magazine #14


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

Reageren

Verzenden

Local Tips in San Francisco

Ferry Plaza Farmers Market Ferry Building Marketplace, 1 Ferry Building: ferrybuildingmarketplace.com. Open op zaterdag van 8 uur ’s ochtends; op dinsdag van 10.30 uur ’s ochtends; en op donderdag van 10 uur ’s ochtends. Al deze dagen tot 2 uur ’s nachts.

Sidekick1 Ferry Building, No 19; cowgirlcreamery.com. Dit is de afhaalafdeling van de indrukwekkende kaaswinkel Cowgirl Creamery, die ernaast zit. Smul van de krokante kaastosti’s en de macaroni ’n cheese.

L’Osteria del Forno 519 Columbus Avenue; losteriadelforno.com. Kleine trattoria die wordt gerund door twee Italiaanse mama’s. Lekker gebraden vlees en pastagerechten uit de oven.

Tacolicious 741 Valencia Street (ter hoogte van 18th Street);tacolicioussf.com. Manny Ramirez, de lachende hulpkelner, vormt het hart van deze trendy tacobar, waar ook heerlijke cocktails worden geschonken.

Bun Mee 2015 Fillmore Street; bunmee.co. Zo lekker: Langzaam gegaard buikspek met ingelegde wortel en daikon op een geroosterde baguette, of een kom noedelsoep met een zoete ijskoffie na.

Tacobar 2401 California Street (hoek Fillmore Street); tacobar.com. Op een kruk aan het raam mensen kijken, terwijl je proeft van perfecte carne asada en baja pescado (gepaneerde vis met koolsla en limoensaus).

Swan Oyster Depot1517 Polk Street; swanoysterdepotsf.com. Hier staan de mensen in de rij voor verse oesters, chowder, garnalen, krab, dungesneden zalm en ijskoud bier.

Mandarin Oriental 222 Sansome Street; mandarinoriental.com/sanfrancisco. Nadat je geld hebt bespaard op een hapje eten kun je in weelde baden in dit luxueuze hotel in de binnenstad, waar alle kamers een fantastisch uitzicht hebben.