Kuala Lumpur
25 dec. 2013 0 2339

Als een bezoek aan Kuala Lumpur nog niet op je verlanglijstje staat, dan gaat dat nu veranderen. De culinaire juweeltjes en geweldige gerechten maken deze Maleisische stad een must.

Tekst Kate Guest Fotografie Matt Munro

Kuala Lumpur staat bij de meeste Europeanen niet direct boven aan de verlanglijst, mogelijk omdat Zuidoost-Azië zo veel andere aantrekkelijke steden heeft. Singapore is het winkelparadijs, Bangkok is de poort naar de Thaise stranden, maar Kuala Lumpur? Van Maleisië en haar hoofdstad weten we maar weinig. Ligt het ten noorden of ten zuiden van de evenaar? Is het een Britse kolonie geweest of een Nederlandse? En was er niet iets met orang-oetans daar? Dat is best vreemd, want Kuala Lumpur, KL voor insiders, heeft precies wat veel mensen op een lange en verre vakantie willen – een mix van Oost en West, bekend en onbekend, met als superbonus een heleboel zonneschijn, goedkoop, verrukkelijk eten en shopping malls die tot de beste ter wereld behoren.

De rest van de wereld weet dit kennelijk al, want KL is nummer 10 op de lijst van meest bezochte steden, nog boven New York en Sydney. Zoals elke stad die is gebouwd in de tropen, is KL een krachtmeting tussen de natuur en de mens. Zes maanden per jaar vallen de moessonregens, die straten wegvagen, auto’s meevoeren en de jungle hernieuwde energie geven om zich uit te breiden. Een wandeling door de Perdana Botanical Garden geeft je een idee van de natuurlijke weelderigheid. Ga vooral ook naar het Islamic Arts Museum en loop door de grootste volière ter wereld in het KL Bird Park, en trek je dan, als het te warm wordt, terug in een van de vele winkelcentra, zoals de Suria KLCC of het Pavilion.

Lees de rest van het artikel in Jamie magazine 20.


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

Reageren

Verzenden

Local Tips Kuala Lumpur

ABC’s Food Corner Begane grond, Selangor Mansion, Jln Masjid India, KL. Negeer de ongezonde omgeving en
vertrouw op de massa mensen. Hier vind je prima teh tarik en zalige roti voor zo’n 60 cent.

Acme Bar & Coffee Begane grond, The Troika, Jln Binjai, KL; acmebarcoffee.com. Sla de Suria KLCC food-court over en maak de korte wandeling naar deze stijlvolle nieuwkomer, die de hele dag geopend is.

Antipodean Cafe 20 Jln Telawi 2, Bangsar; antipodeancoffee.com. Zoals de naam al zegt, omarmt dit café de Australische en Nieuw- Zeelandse tradities van salades, sandwiches van zuurdesembrood en uitmuntende koffie.

Bunn Choo Imbi Market Jalan Imbi, Bukit Bintang, KL. Deze marktkraam is terecht beroemd om zijn eiertaartjes en broodjes geroosterd varkensvlees.

The Warehouse 198 Jln Tun HS Lee, KL; thewarehouse.com.my. Deze galerij/café/bar/steakhouse blaast een voormalige textielfabriek hartje Chinatown nieuw leven in. Kunst, koffie, gebak en ongelooflijk lekkere steaks onder één dak klinkt uitzonderlijk, maar het werkt wel.