IT’S SUMMER!
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
28 jun 2017 0 1811
Glaasje wijn op het terras, met je blote voeten op een kleedje in het park, picknicken in het zonnetje… het kan allemaal weer. De heerlijke temperatuur van de afgelopen tijd vraagt om lekkere drankjes, dus we gingen op onderzoek uit naar dé dorstlessers van dit moment. In het bruisende Parijs om precies te zijn – en dat was bepaald geen straf!

Onze top-5 favoriete zomerdrankjes van dit moment:
 

1 – 7UP Lemon Lemon

In één woord: verfrissend! Dit alcoholvrije drankje van bruisend water en citroensap is lekker fris. En het fijne: er zitten geen kunstmatige smaak- en kleustoffen in. 7UP Lemon Lemon is verkrijgbaar in de supermarkt in drie smaken: original, grapefruit en white peach. Wat wordt jouw favoriet?
 
Tip! Vervang het suikerwater in een Mojito voor 7UP Lemon Lemon.
 

2 – Jenever

Jenever? Ja, jenever! Dit drankje gaan we zeker terug zien op de terrassen. Vergeet het ouderwetse imago van mannen die en kopstootje drinken (een biertje met daarnaast een shotglaasje jenever), ga voor een mix met tonic plus wat takjes verse kruiden, vers fruit óf komkommer. 

 

 3 – Water cocktail

Zin in een gezond drankje? Dan is de watercocktail perfect. De naam zegt het al, het is water met fruit (en soms ook kruiden erin). IJsblokjes toevoegen en voilà, je bent klaar.

Tip! Kneus het fruit een beetje zodat de smaak van het fruit lekker mengt met het water.
 

4 – Dark ’n Stormy

Dark ’n Stormy is back! Deze cocktail met rum en gemberbier heeft een pittige afdronk, maar door de limoensap en de munt ook zeker fris.
Bekijk hier het recept.

Tip! Zorg dat je de rum goed mengt met de rest van je cocktail, anders slurp je in je laatste slok alle rum in een keer op.
 

5 – Limonade

Alcoholvrij voor het hele gezin? Kies dan voor limonade in een verrassend jasje. Wat dacht je van rabarberlimonade, perzik-basilicumlimonade of rozemarijn-citroensiroop. Ideaal voor op een feestje of als fruitige dorstlesser na school.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Doen

    Meer Doen
    WIN: 'De groene keuken'

    Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.