Dublin
7 oct. 2013 0 1459

Met z’n mix van klassieke pubs en hippe, nieuwe tentjes is Dublin een ideale weekendbestemming. Dompel je onder in de Ierse foodscene en proef Guinness, sodabread en homemade grub.

Tekst Holly O’Neill Fotografie Helen Cathcart

Dublin is een ideale bestemming voor een weekendje weg in de herfst. Je zit er zo, je kunt de stad makkelijk te voet verkennen en je struikelt er over de pubs waar je met een goed excuus kunt schuilen als het weer niet echt fantastisch is. Deze pluspunten hebben er ook voor gezorgd dat de stad populair werd onder Britse kroegtijgers die zich er graag onderdompelen in (te) veel bier. Het Temple Bar-gebied is geregeld het toneel van vrijgezellenfeesten. 

De eetcultuur in Dublin is nooit zo’n grote trekpleister geweest als de pubs. Net als in elke Europese hoofdstad zijn er chique restaurants met of zonder Michelin-ster (zoals Chapter One), maar lange tijd waren er weinig plekken waar je voor niet al te veel geld goed kon eten. De slechte economie die ook in Ierland de hand op de knip heeft gekregen, heeft daar echter verandering in gebracht.

Lees verder in Jamie magazine #18


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

Reageren

Verzenden

Local Tips in Dublin

Brother Hubbard 153 Capel Street, Dublin 1; +353 1 441 1112, brotherhubbard.ie. Van een rozen-frambozenlimonade tot heerlijke sinaasappelpolentacakejes: in dit fijne café wordt bijna alles zelfgemaakt van pure ingrediënten. Het menu wisselt geregeld, maar de salades zijn gewoonlijk mediterraan/Midden-Oosters getint en ze hebben er heerlijke scones, die twee keer per dag vers worden gebakken en worden geserveerd met oranjebloesemboter.

The Winding Stair 40 Lower Ormond Quay, Dublin 1; +353 1 872 7320, winding-stair.com. Een topper qua Ierse kookkunst. Ga de trap op, boven de boekwinkel, zoek een plaatsje bij het raam, zodat je kunt uitkijken over de Liffey, en geniet van een stevige maaltijd – misschien wel gerookte schelvis op puree met kaas, of intens smakende chowder met uitstekend treacle bread. Het menu geeft tekst en uitleg over de producenten van hun geweldige ingrediënten, zoals charcutier Fingal Ferguson van het Gubbeen Smokehouse, die de chorizo levert, gemaakt van zijn zelf gefokte varkens.

Wall & Keogh 45 Richmond Street South, Portobello, Dublin 2; +353 1 475 9052, wallandkeogh.weebly.com. Heeft meer dan honderd soorten thee. Laat je adviseren door het vriendelijke personeel of kies gewoon wat je lekker lijkt – van licht geurige zwarte thee tot pittige yerba maté. Er worden ook zelfgemaakte sushi en groenetheetaartjes verkocht.

Grogan’s 15 South William Street, Dublin 2; groganspub.ie. Een superleuke pub om in de middag rustig een biertje te drinken. ’s Avonds kan het er behoorlijk druk zijn.