Buenos Aires
4 sep. 2014 3 2775

Buenos Aires serveert een bedwelmende mix van culinaire invloeden, sensuele tangomuziek en het beste vlees dat er te krijgen is. De Argentijnse hoofdstad hoort op het wensenlijstje van elke vleesliefhebber te staan

Tekst Andy Harris Fotografie David Loftus

Het leven is op zijn lekkerst tijdens een zondagmiddag in La Boca, een van de beruchtste barrios (districten) van Buenos Aires. Er is net een voetbalwedstrijd gespeeld in het stadion La Bombonera, waar het oude team van Diego Maradona, Boca Juniors, speelt, en de straten vol lopen met joelende supporters. Ze zijn allemaal op weg naar de pizzatenten in Avenida Almirante Brown, waar ze pizza a la piedra (dunne bodem) of al molde (dikke bodem), fugazza (focaccia met ui) en faina (platbrood van kikkererwten-meel) eten. Alles wordt weggespoeld met ruime hoeveel-heden bier of de uitstekende lokale rode muskaatwijn.

Voetbal en pizza – de twee grote favorieten in Argentinië – worden beide met passie verslonden. La Boca is in de negentiende eeuw gesticht door immigranten uit Genua. Het is een oud havengebied dat bekendstaat om de vrolijke mediterrane kleuren van de huizen, die oorspronkelijk werden gebouwd van golfplaten en andere materialen van verlaten schepen. Meestal hangt er ook nog was te drogen aan lange lijnen tussen de balkons boven de straten. De wijk trekt busladingen toeristen aan, die vooral voor de beroemde Caminito komen, een smalle klinkerstraat die zijn naam dankt aan een vermaard tangolied uit 1926. De straat zit vol klantenlokkers voor restaurants, portretschilders en haveloze winkeltjes met prullaria.

Lees het volledige artikel in Jamie magazine #26


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

Reactie (1)

Eline
op 10-11-2014 om 11:34

Leuk!

Reageren

Verzenden

Local Tips Buenos Aires

Jardín Zoológico Av. Las Heras en Sarmiento; +54 11 4011 9900, zoobuenosaires.com.ar. Deze ietwat vervallen dierentuin naast de botanische tuin is een bezoek waard vanwege de bijzondere dierenverblijven van rond de vorige eeuwwisseling en een bonte verzameling ondeugende apen en kleurige papegaaien.

Porteño y Bailarin Riobamba 345; +54 11 4932 5452. Deze klassieke milonga (danszaal), die alleen geopend is op dinsdag en zondag, heeft een houten dansvloer voor liefhebbers van de
tango. Kijk voor andere milongas in de stad op tangocity.com.

Pastelería Santa Rosa Hipólito Yrigoyen 2215; +54 11 4952 8759. Kom hier voor de luchtige hojaldre con dulce de leche, gemaakt metbladerdeeg, en medialunas, de dunne halvemaanvormige croissants die favoriet zijn bij de maté (thee).

Bar Plaza Dorrego Humberto Primo 424 en Defensa 1098; +54 11 4361 0141. Ga langs voor een ijskoude chopp (groot glas bier) bij deze drukke tent in San Telmo, ingericht met stoffige flessen achter de bar, en luister naar oude tangofavorieten.

Hermann Av. Sante Fe 3902; +54 11 4832 1929. Kies een van de houten banken in dit klassieke bierhaus en eet leverworst met Russische salade of Duitse worst met zuurkool.

Havanna Magallanes 827 en verschillende locaties in de stad; havanna.com.ar. Ga hier naartoe voor de bekende Argentijnse alfajores (twee koekjes met een laag dulce de leche en bedekt met chocolade).