Barbados
27 jul. 2016 0 1205

Wuivende palmen, een warme zeebries en een rumcocktail binnen handbereik. Op het Caribische eiland Barbados wil je blijven!

Tekst Kevin Gould Fotografie Matt Munro

De badwarme Caribische Zee is hier waanzinnig diep turquoise. Ik heb het strand voor mij alleen en het zand heeft de kleur en textuur van poedersuiker. Vrolijke tropische popmuziek drijft op de hete lucht. Een briesje ruist door de veerachtige takken van de casuarinabomen. Mijn flesje Banks-bier is al net zo chill als ik. Hoe ik het ook probeer, ik kan niet één goede reden bedenken om van mijn balampalampam – mijn achterwerk – af te komen. De mensen op Barbados heten Barbadianen en ik ben, zoals zij dat zeggen, aan het ‘limen’: ik ben aan het relaxen, ik geniet van m’n glas bier en ik zit languit met een grote smile op mijn gezicht.

De vrolijkheid van de locals is aanstekelijk en ik ben er beslist mee besmet geraakt. Op het eiland is men allergisch voor haastige spoed en de Barbadiaanse remedie voor elk dingetje is een lange, trage, vriendelijke glimlach. Niet dat iedereen de hele tijd aan het limen is. Hier wordt gewerkt, al is al dat werk vooral gewijd aan jouw plezier en hapjes en drankjes...

Lees de rest van het artikel in Jamie magazine #45


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

Local tips

Eten en drinken

Animal Flower Cave Restaurant North Point, St Lucy; +1 246 439 8797; animalflowercave.com. Geweldig uitzicht, topservice en goed bereide Barbadiaanse gerechten.

Bay Tavern Martin’s Bay, St John. Grote porties lokale vis en zeevruchten plus vlees ‒ aan het strand.

Cafe Luna Enterprise Beach Road, Christ Church; +1 246 428 6172; cafelunabarbados.com. Chef en mede-eigenaar Mark ‘Moo’ de Gruchy werkt extra hard om lokale seizoensingrediënten van ambachtelijke leveranciers te promoten.

Cheapside Market Cheapside, Bridgetown. Beneden heerlijke verse producten en boven eetkraampjes.

Cuz’s Fish Shack Naast het Hiltonresort, Carlisle Bay, Bridgetown. ‘Cutters’ zijn Babardiaanse sandwiches — Cuz’s serveert ‘the best in the west’.