Meet and Taste Italie-event
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
4 jul 2014 0 1898
Jamie magazine organiseert Meet&Taste events waarbij je als lezer de kans krijgt om het tijdschrift ook in het echt te beleven. Tijdens deze events proef je gerechten uit het magazine, ontmoet je inspirerende mensen, zoals chefs en kookboekenschrijvers en maak je kennis met de redactie.

Het tweede Meet&Taste dat in juni 2014 plaats vond, stond geheel in het thema van het Italië nummer. Het team van Jamie magazine gaf - in samenwerking met Martijn Hendriks van Eetwijn - een Italiaanse kookworkshop in Kookboekenleslokaal De Sperwer in Amsterdam.

Na een uitleg van Martijn over verse pasta, kookten abonnees, foodbloggers, instagrammers en redactieleden in teams verschillende recepten. Zoals gevulde paprika’s, aubergine-polpette, pizzettes en pecan-appelgeitenkaassalade.

Ook de verse pasta uit het boek van de Chiappa Sisters – drie zussen en vriendinnen van Jamie Oliver – stond op het menu. De natuurlijke kleurstoffen tomatenpuree (rood), spinazie (groen), inktvisinkt (zwart), rode bieten (roze) en natuurlijk de gewone met ei (geel), zorgden voor een mooi pastapalet. En in experimenten met verschillende pastavormen (halve maantjes, tagliatelle, spaghetti en ravioli), vullingen en sauzen.

De prachtige kleuren en vormen pasta én de prachtig gevulde tafel met alle andere hapjes werden vervolgens uitgeserveerd. A tavola! Maar niet voordat ierdeen er prachtige foto's van had gemaakt. De perfecte afsluiting werd verzorgd door Pietro van IJssalon Talamini uit Deventer. Hij trakteerde ons op een portie heerlijk ijs, geserveerd uit een ijskarretje dat voor de deur van de Sperwer geschept werd. 
 
Wil je ook een keer een Meet and Taste event bijwonen? Houd ons magazine goed in de gaten voor nieuwe aankondigingen.


 
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  • Reageren

    Verzenden
Doen

Meer Doen