Ga je ook naar ’t KOST-event?
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

35/2015
8 sep 2015 0 1495
Een Italiaan weet precies wat een goede pastasaus is, de Nordic Cuisine verovert met haar eenvoud de hele wereld en de Peruaanse keuken is zó populair dat 'chef' inmiddels het meest geambieerde beroep van Peru is. Maar hoe zit dat eigenlijk met de Nederlandse keuken? Dat wordt op maandag 21 september ontrafeld tijdens de 1e editie van KOST.
 
Wat: KOST-event
Waar: Citroëngarage in Amsterdam
Wanneer: 21 september 2015 van 09.30-18.30 uur
Voor wie: iedereen die zich bezighoudt met onze dagelijkse kost; já, ook jij!
 
We zijn verzot op de kneuterigheid van Heel Holland Bakt, zetten chefs en boeren op een voetstuk en de bezoekersaantallen voor foodfestivals gaan door het dak. Een voorzichtige conclusie kunnen we wel trekken: we zijn eten meer gaan waarderen.
 
En toch, als je een Hollander vraagt wat typisch Nederlands eten is, is de kans groot dat hij de nieuwe haring noemt of zoute drop, stamppot, pindakaas, stroopwafels en grootmoeders balletje gehakt. We hebben zoveel meer dan we denken. Wij kaaskoppen weten dat alleen niet, nóg niet als het aan de organisators van het KOST-event ligt.
 
Bijzondere smaakmakers uit binnen- en buitenland betreden tijdens het KOST-event het podium. Samen met deze doeners, makers én denkers wordt samen met jou de staat van onze Hollandsepot ontrafeld. Hoe is onze eetcultuur bijvoorbeeld ontstaan? Wat hebben nieuwe vormen van eten – diepvriespizza’s en vloeibare margarine – voor invloed op onze smaak? Hoe bannen we het gemak uit de keuken? En hoe krijgen we de juweeltjes van Nederlandse bodem op de culinaire wereldkaart?
 
Programma
Wie zijn deze smaakmakers en waarover zullen ze spreken; de line-up van het KOST-evenement:
 
Buitenlandse Kost | Chef en filosoof Julian Baggini
Moderne Kost | Smaakprofessor Peter Klosse
Vreemde Kost | 24kitchen-chef Nadia Zerouali
Oude Kost | Foodschrijfster en –fotograaf Linda Roodenburg
Verplichte Kost? | Londens food-and-healthy-professor Martin Caraher
 
Maar ook de ‘makers’ Robert Kranenborg en chef Kobe Desramaults zijn aanwezig. Wil je het hele programma weten? Kijk dan even op de website van KOST.

 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Doen

    Meer Doen