Jamie magazine houdt wel van een foodloving festival! Daarom zijn wij dit jaar wederom partner van het Food Film Festival op 9, 10 & 11 mei in Amsterdam.

 

Het Food Film Festival is een driedaags event op het Westergasterrein, waar je je volledig kunt onderdompelen in de wereld van eten, spraakmakende documentaires en leuke feestjes. Op het programma staan meer dan 35 foodfilms, 22 workshops en verschillende (gratis) events waaraan je kunt deelnemen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dit leuke promofilmpje van Jamie Oliver!

 


Wat staat er allemaal op het programma?

 

Films

Heftige documentaires, grappige shorts en bizarre speelfilms. Een aantal indrukwekkende titels zijn met zorg door het Food Film Festival voor je geselecteerd. Zoals Hollandse Nieuwe, een documentaire over de laatste twee Hollandse vissersschepen die nog op haring vissen. My Name is Salt schetst in prachtige beelden het harde leven van een Indiase zoutwinner in de woestijn. Maar ook A River Changes Course, The Lunchbox en de Nederlandse première van Love and Lemons mogen dit weekend niet ontbreken.

 

Workshops

De workshops staan in het teken van ‘Global Cuisine’. Je wordt verrast met verschillende wereldkeukens: leer bijvoorbeeld Chinese Dumplings maken, of wat dacht je van een kruidige roti? Klinkt heerlijk, als je het ons vraagt. Maar als écht culinair wonderkind kun je onder andere terecht bij de Masterclass van foodonderzoeker Ben Reade, bekend van het Nordic Food Lab in Kopenhagen. Of volg een uitgebreid smaakseminar bij Peter Klosse, beter bekend als professor van de smaak.

 

En..

Naast de films, workshop en het waanzinnige eten is er nog
veel meer te beleven. Struin rond op de ambachtelijke markt, luister naar inspirerende sprekers, volg debatten over belangrijke voedselvraagstukken. Als je je helemaal in één onderwerp wilt verdiepen, ga dan voor de unieke Gouden Tickets. Dat betekent genieten van zowel een film en een lekkere maaltijd!

Verder kun je gezellige feestjes bezoeken en genieten van heel veel zon en vrolijkheid!

Kom je ook? Koop hier je ticket.
We hopen je daar te zien! Meer info via
 foodfilmfestival.nl


 

 
 
    WIN: 'De groene keuken'

    Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.