Foodfestivals juli 2016
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

41/2016
8 mrt 2016 0 1595
Funloving foodies opgelet! Struin jij ook altijd foodfestivals af en ben je op zoek naar nieuwe leuke uitjes voor de komende maanden? ​Binnenkort vind je hier het festival overzicht van de maand juli 2016. Bekijk hier alvast het overzicht van de foodfestivals van maartapril en mei 2016.

Amstelveen

8 t/m 10 juli
Van 8 tot en met 10 juli strijken de foodtrucks van Rrrollend neer in het centrum van Amstelveen (Stadsplein). Geniet drie dagen lang van gezelligheid, openluchtrestaurants en theaterentertainment. De vorige editie was een groot feest! Woon je niet (in de buurt van) Amstelveen? No worries, het festival is dit jaar op nog veel meer plekken in Nederland te bezoeken. Meer info lees je op de website van Rrrollend.

Amsterdam

2 & 3 juli
Kenden we dankzij het mooie Bacchus al het wijnfestival, dan was het natuurlijk wachten op een bierfestival. En dus grijpt Brouwerij Oedipus zijn kans. Op 2 en 3 juli is het tijd voor een internationaal bierfestival in Amsterdam-Noord. Hier komt alles samen: super interessante bieren van over de hele wereld, beleid door jouw favoriete brouwers uit zowel Nederland als de rest van de wereld. En er is natuurlijk meer dan bier: ook kunst, cultuur en goed lokaal eten kun je hier proeven. Prijs: dagkaart €20, weekend ticket €35. Meer info Meer info check de website.   

16 juli
Wederom een primeur op de foodfestivalkalender van 2016. 16 juli is het tijd voor de eerste editie van Festella. Hét festival voor de echte chocolade liefhebbers. Je kunt hier genieten van talloze foodtrucks gevuld met chocolade verrassingen, attracties, live-optredens en heerlijke dj’s. Wees gerust, ook voor hen die niet van chocolade houden is er genoeg lekkers! Check hier het facebook event.

22 juli
Laat je op 22 juli bij bij Plekk in Amsterdam Noord van 21:00 tot 03:00 onderdompelen in Braziliaanse sferen. De tweede editie van Going Places gaat van start onder de titel Fiesta Latinoamericana. Naast de première van de Braziliaansefilm Boi Neon in een opluchtbioscoop kun je lekker swingen op Samba en Salsa muziek en genieten van Zuid Amerikaans hapjes en drankjes. Voor meer info check hier het facebook event

23 & 24 juli
Het Viva Las Vega’s Food Festival Amsterdam is het grootste 100% plantaardige Food Festival van Nederland. Sinds 2011 wordt dit jaarlijks gehouden in onze hoofdstad, ditmaal op locatie bij de food hallen in west. Alles wat je kan proeven, kopen, ruiken bij dit festival is volledig vegetarisch en vegan! Kijk voor meer informatie op de website.

31 juli
Op 31 juli bezoek je in het Amsterdamse park Frankendael de pure markt. Op deze middelgrote markt, die tussen de 1000 en 3000 bezoekers per editie trekt, geniet je van ambachtelijk en puur eten. Het aanbod van de markt wisselt per seizoen en op de markt kun je bij meer dan honderd kramen lokale seizoen producten kopen. Die je vervolgens heerlijk op een kleedje in het park kunt opeten. Klinkt goed, he? Meer info over de markt lees je op de website van de Pure Markt. Mocht je deze editie helaas niet kunnen, wees niet getreurd. De Pure Markt kun je meerdere malen per maand bezoeken, steeds op een wisselende locatie.

Arnhem

3 juli 
‘De lekkerste markt in het mooiste park’, zo omschrijft de Sonsbeekmarkt zich op haar site. Op de markt staan streekproducten centraal en je kunt je gekochte kaasjes, fruit en sap in de buitenlucht nuttigen, want naast de markt staan gezellige bankjes en tafels waaraan je kunt plaatsnemen. Voor meer info ga je naar de website van de Sonsbeekmarkt.

Deventer

22 t/m 24 juli
Van 22 tot en met 24 juli rollen meer dan dertig keukens richting koekstad Deventer en houden halt  op het worpplantsoen. Wat er op het menu staat bij eten op rolletjes? Kreeft, kroketjes, alles van de barbecue en healthy bietensapjes – watertanden mag! Nu alleen nog hopen op zonnig weer en het plaatje is compleet!  Voor meer informatie kijk op de website van eten op rolletjes.

Den Haag

8 juli t/m 17 juli
Van 8 t/m 17 juli land de parade in het Westbroekpark in Den Haag. Naast muziek en cultuur kun je uiteraard ook genieten van lekker eten. Kleine hapjes, uitgebreide diners, frisse cocktails, bijzondere siropen, er is voor ieder wat wils. De keukens serveren tot laat in de avond of tot het op is. Alle keukens werken met bio-industrie vrije producten en er worden minimumclaims gesteld aan de mee reizende restaurants. Meer informatie over de parade in Den Haag kun je vinden op de website van de parade.
 

Eindhoven

17 juli
De FeelGood Market is een bruisend evenement op 17 juli op het ketelhuisplein in Eindhoven. Deze markt geeft je zeker een goed gevoel want het is vol van duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten, lekkere (bio) hapjes, drankjes, workshops en goede live muziek. Een lekker dagje uit voor het hele gezin, shoppen, workshops volgen, gemasseerd worden, gezondheidsadviezen krijgen, hapjes proeven, genieten van de live- muziek en relaxen op het terras. Meer info op feelgoodmarket.

Groningen

1 t/m 3 juli
Bourgondisch genieten doe je 3 dagen lang op het Lepeltje Lepeltje Festival.  Deel samen met je vrienden kleine snacks of geniet met je liefde van een volledig drie-gangen diner: op culinair vlak is alles mogelijk op dit festival! Van 1 tot en met 3 juli staat de nieuwe kerkhof  vol met foodtrucks, kraampjes, picknickbanken en een groot aanbod muzikale bandjes. Iedere dag geopend van 12 tot 12, dus voor zowel brunch, lunch, diner als een late night snack kun je op het festival terecht.  Meer info op de website van Lepeltje Lepeltje Festival.

’s-Herthogenbosch

7 t/m 10 juli
Dit jaar is alweer de derde editie van het jaarlijkse foodfestival TREK. In 2015 trok dit festival op wielen maar liefst 260.000 bezoekers, gaan dit er dit jaar meer worden? In de maand juli bezoek je het festival van 7 tot en met 10 juli in het paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch en van 14 tot 17 juli in het Amsterdamse amstelpark. Kom je ook? Meer info op de website van TREK.

Texel

29 & 30 juli
Komende zomer krijgt Texel er weer een nieuw evenement bij: het Beach Food Festival, dat op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli wordt gehouden op het waddenstrandje in Oudeschild. Het festival vindt plaats in die typische ongedwongen sfeer van de Texelse strandtentcultuur, met kibbeling, barbecueën, een haringkar en visroken op vaten. Je kan lekker hangen in hangmatten en zitzakken of je eigen picknickkleedje meenemen. Klinkt als een fantastische aanleiding voor een weekend smullen op het wad. Meer info op de site van puurzsazsazsu.

Zwolle

8 t/m 10 juli
Bourgondisch genieten doe je 3 dagen lang op het Lepeltje Lepeltje Festival.  Deel samen met je vrienden kleine snacks of geniet met je liefde van een volledig drie-gangen diner: op culinair vlak is alles mogelijk op dit festival! Van 8 tot en met 10 juli staat het Ter Pelwijkpark vol met foodtrucks, kraampjes, picknickbanken en een groot aanbod muzikale bandjes. Iedere dag geopend van 12 tot 12, dus voor zowel brunch, lunch, diner als een late night snack kun je op het festival terecht.  Meer info op de website van Lepeltje Lepeltje Festival.
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Doen

    Meer Doen