Foodfestivals april 2016
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

41/2016
8 mrt 2016 0 2723
Funloving foodies opgelet! Struin jij ook altijd foodfestivals af en ben je op zoek naar nieuwe leuke uitjes voor de komende maanden? Op deze pagina bekijk je de allerleukste foodevents van april 2016.

Meer festivalfun? Bekijk hier de foodfestivals van maart 2016 en hier alle foodfestivals in mei 2016. 

Apeldoorn

8 t/m 10 april
Een entreeboog van jongleerders, clowns achter de bar en eten in een grote circustent… zie je het al voor je? Bij Cirque du Manger moet je geweest zijn om de sfeer te kunnen begrijpen. Van 8 tot en met 10 april geniet je in het Park Haven Centrum van een hele hoop verschillende keukens op wielen. Dit event wil je niet missen! Meer info op de website van Cirque du Manger.

Amsterdam

3 april
Op zondag 3 april is in de Westergasfabriek te Amsterdam een nieuwe editie van de Sunday Market. Deze markt, die haar inspiratie uit de Londense markten Camden en Portobello haalt, staat bomvol kraampjes met mode, kunst en biologische producten. Geniet op de markt van homemade hapjes en live muziek. Zo moet een zondag zijn! Meer info op de site van de Sunday Market

10 april & 17 april & 24 april
Op 10 april kun je in het Amstelpark de Pure Markt bezoeken. Op deze middelgrote markt, die tussen de 1000 en 3000 bezoekers per editie trekt, geniet je van ambachtelijk en puur eten. Het aanbod van de markt wisselt per seizoen en op de markt kun je bij meer dan honderd kramen lokale seizoensproducten kopen. Die je vervolgens heerlijk op een kleedje in het park kunt opeten. Klinkt goed, he? Meer info over de markt vind je op de website van de Pure Markt. Mocht je deze editie helaas niet kunnen, wees niet getreurd. De Pure Markt kun je meerdere malen per maand bezoeken, steeds op een wisselende locatie in Amsterdam. Zo staat de markt op 17 april in de Piet Heinstraat in Den Haag en op 24 april in park Frankendael in Amsterdam.

23 april & 24 april
In het weekend van 23 en 24 aprilis op het Westergasterrein  te Amsterdam weer een editie van de Neighbour Food Market. Een ideale uit-tip voor op de zondagmiddag! Geniet met een wijntje in je hand aan lange houten tafels van de beste lokale eettentjes die de markt te bieden heeft. Meer info vindt je op de website van de Neighbour Food Market.

Arnhem

3 april
‘De lekkerste markt in het mooiste park’, zo omschrijft de Sonsbeekmarkt zich op haar site. Op de markt staan streekproducten centraal en je kunt je gekochte kaasjes, fruit en sap in de buitenlucht nuttigen, want naast de markt staan gezellige bankjes en tafels waaraan je kunt plaatsnemen. Op zondag 3 april is er weer een editie van de markt, voor meer info ga je naar de website van de Sonsbeekmarkt.

Delft

22 t/m 24 april
Van Groningen tot Roermond én Vlissingen; dit jaar is het foodfestival Rrrollend door heel Nederland te vinden! De aftrap van dit festival vind plaats bij Lijm en Cultuur in Delft. Geniet van alle lekkere hapjes bij de mini-restaurants op wielen en daarna rollend met een volle buik naar huis! Delft niet bij jou om de hoek? Niet getreurd. Je bezoekt dit foodfestival op meerdere plekken. Meer info op de website van het foodfestival Rrrollend

Den Haag

3 april
Op zondag 3 april bezoek je op het Kerkplein de Swan Market. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market. Den Haag voor jou te ver weg? Op 10 april bezoek je de Swan Market op het Vredenburg in Utrecht, en op 17 april zet deze markt haar kramen op in het Museumpark in Rotterdam.

17 april
Op 17 april kun je in de Piet Heinstraat de Pure Markt bezoeken. Op deze middelgrote markt, die tussen de 1000 en 3000 bezoekers per editie trekt, geniet je van ambachtelijk en puur eten. Het aanbod van de markt wisselt per seizoen en op de markt kun je bij meer dan honderd kramen lokale seizoensproducten kopen. Die je vervolgens heerlijk op een kleedje in het park kunt opeten. Klinkt goed, he? Meer info over de markt vind je op de website van de Pure Markt. Mocht je deze editie helaas niet kunnen, wees niet getreurd. De Pure Markt kun je meerdere malen per maand bezoeken, steeds op een wisselende locatie in Amsterdam. Zo staat de markt op 10 april in het Amstelpark in Amsterdam  en op 24 april in park Frankendael in Amsterdam.

Dordrecht

24 april
“Hoe dichter bij Dordt, des te gezelliger het wordt!”, aldus de oprichters van de Pop-up Market in Dordrecht. Op zondag 24 april bezoek je op het Beverwijcksplein een markt vol met gezellige stands, eten en drinken, interieur en live muziek. Het belooft een feestje te worden! Meer info op de Facebookpagina van de Pop-up market
 

Eindhoven

17 april
Op het Ketelhuisplein in Strijp-S ben je op 17 april voor het vol stoppen van jouw boodschappentassen hélémaal goed. Waarom? De FeelGood Market stalt haar kramen weer uit. Je kunt rondstruinen langs de goedgevulde foodkramen, workshops volgen, demonstraties bewonderen en gemasseerd worden. En of dat niet genoeg is, wordt je muzikaal verwend met live optredens. Maar ook aan de kinderen is gedacht! Wil je meer info over deze leuke zondagse markt, kijk op de website van de FeelGood Market.

Rotterdam

2 april & 16 april
Op zaterdag 2 april bezoek je op het Noordplein de Rotterdamse Oogstmarkt. Sla hier loeiverse groenten, goede vis en andere regionale hapjes in en plof als afsluiter op het terras met 'verse marktmuziek'. Het perfecte zaterdaguitje! Markt gemist? Niet getreurd. Elke 1e zaterdag van de maand staat de markt op het Noordplein, elke 3e zaterdag van de maand (deze maand op 16 april) op het Heemraadsplein. Lees meer op de website van de Rotterdamse Oogstmarkt.

17 april
Op zondag 17 april bezoek je in het Museumpark de Swan Market. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market. Rotterdam voor jou te ver weg? Op 3 april bezoek je de Swan Market op het Kerkplein in Den Haag, en op 10 april zet deze markt haar kramen op bij het Vredenburg in Utrecht.

Utrecht

3 april
Eten met een verhaal, dat is wat centraal staat op de Streekmarkt. Op zondag 3 april kun je op het Stadhuisplein genieten van kraampjes vol heerlijk, lokaal eten.  Haal bij dat ene adresje een goed stuk kaas. Of maak een praatje bij die gezellige groentekraam. De groenteman zal je met liefde vertellen over de herkomst van de groenten!   Meer info op de website van de Streekmarkt.

10 april
Op zondag 10 april bezoek je op het Vredenburg de Swan Market. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market. Rotterdam voor jou te ver weg? Op 3 april bezoek je de Swan Market op het Kerkplein in Den Haag, en op 17 april zet deze markt haar kramen op in het Museumpark in Rotterdam. 

Zeewolde

15 t/m 17 april
Foodies uit heel Nederland komen in het weekend van 15 tot en met 17 april samen op het 24Kitchen Foodlovers Weekend. 3 dagen lang staat de Eemhof culinair op z’n kop en geniet je van kookworkshops, meet and greets, kookcolleges, foodtrucks en natuurlijk heel veel lekker eten. Er zijn nog een paar huisjes beschikbaar, dus boek snel! Kijk voor meer info en het complete programma op de website van het 24Kitchen Foodlovers Weekend

Heel Nederland

2 & 3 april
Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest. Op 2 en 3 april 2016 kun je een bezoek brengen aan heel veel kassen door het hele land tijdens  'Kom in de Kas'. Bekijk alle locaties op de website van Kom in de Kas

----------------------------------------------------------------------------------

Bekijk hier alle foodfestivals in maart 2016 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Doen

    Meer Doen
    WIN: 'De groene keuken'

    Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.