Foodfestival agenda juni 2015
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
3 mrt 2015 0 9900
Van Bergen op Zoom tot aan Bergen NH, deze maand is er in heel Nederland vanalles te beleven op culinair gebied. Wij hebben alle events in juni voor je op een rijtje gezet. Van lokaal evenement tot foodfestival, van streekmarkt tot fair, de maand juni staat in het teken van genieten en extra lange zomeravonden.

Hier vind je alle foodevents van maart 2015, april 2015mei 2015, juli 2015augustus 2015september 2015 en oktober 2015

Alkmaar

5 juni
Trek er met het hele gezin op uit en bezoek op vrijdag 5 juni op de Paardenmarkt de Biologische Braderie. Zoals het een echte braderie betaamd koop je hier lekkere boodschappen voor thuis, bijzondere cadeautjes en heerlijke biologische producten en hapjes. Het perfecte culi uitstapje! De braderie zet 1x per maand zijn kramen op in Alkmaar, maar is ook elke maand in Egmond aan Zee en Den Haag te vinden. Meer info op de website van de Biologische Braderie. 

7 juni
Op zondag 7 juni  openen de deuren de Grote Kerk tijdens het Noord-Hollands Bierfestival. Geniet van het fijne bier dat in deze provincie gebrouwen wordt: van Texel tot Haarlem en van Amsterdam tot Enkhuizen. Ontmoet de brouwers en geniet met je vrienden van een goed glas vloeibaar goud. Meer info op de website van het Noord-Hollands Bierfestival. 

Almelo

26 t/m 28 juni
Proeven, eten en beleven, dat is het motto van Culivent. Van 26 tot en met 28 juni bezoek je in het Hagenborghpark de tweede editie van het succesvolle culinaire evenement. Ontdek de nieuwste trends en geniet van het eten van lokale chefs en restaurants. Ook voor kinderen is er een hoop leuks te beleven, waaronder een cupcake workshop- en wedstrijd. Meer info op de website van Culivent.

Amsterdam

4 t/m 7 juni
‘Foodie heaven’, zo omschrijft Taste of Amsterdam zichzelf op haar website. Van 4 tot en met 7 juni prik je in het Amstelpark een vorkje mee bij de beste Nederlandse en internationale chef-koks en geniet je met vrienden van prachtige wijnen en signature dishes. Het perfecte culi-weekend! Scoor nu je early bird tickets op de website van Taste of Amsterdam.

7 juni
Op zondag 7 juni is in de Westergasfabriek te Amsterdam een nieuwe editie van de Sunday Market. Deze markt, die haar inspiratie uit de Londense markten Camden en Portobello haalt, staat bomvol kraampjes met mode, kunst en biologische producten. Geniet op de markt van homemade hapjes en live muziek. Zo moet een zondag zijn! Meer info op de site van de Sunday Market.

7 juni, 14 juni, 21 juni & 28 juni
Op 7 juni kun je in de Gijsbrecht v. Amstelstraat de Pure Markt bezoeken. Op deze grote markt, die tussen de 1.000 en 3.000 bezoekers per editie trekt, geniet je van ambachtelijk en puur eten. Het aanbod wisselt per seizoen en op de markt kun je bij meer dan honderd kramen lokale producten kopen die je vervolgens op een kleedje in het park kunt opeten. Klinkt goed, he? Meer info over de markt vind je op de website van de Pure Markt. Mocht je deze editie helaas niet kunnen, wees niet getreurd. De Pure Markt kun je meerdere malen per maand bezoeken, steeds op een wisselende locatie in Amsterdam. Zo staat de markt op 14 juni in het Amstelpark, op 21 juni in het Beatrixpark en op 28 juni in Park Frankendael.

12 t/m 15 juni
Op Het Stenen Hoofd bezoek je van 12 tot en met 15 juni Het Hoofdgerecht. Vier dagen lang geniet je op dit ‘Foodloving Festival’ van feestelijke optredens, foodacts, mini-kermisattracties en bovenal lekker eten van verschillende keukens op wielen. Aan het festivalmenu wordt nog gewerkt, houdt dan ook zeker de Facebookpagina van Het Hoofdgerecht in de gaten.

14 juni
Op 14 juni is Boerderij Langerlust de place to be voor raw foodies. Hier wordt op deze zondag de derde editie van het Dutch Raw Food Festival gehouden. Je kunt de hele dag terecht bij de vele kraampjes met raw food producten, meedoen aan talloze workshops, meer leren over simpel leven, healings en superfoods en genieten van gezond en smaakvol eten in een landelijke omgeving. Altijd al meer willen weten over rauw eten en koken? Dan is dit je kans! Ga voor meer info naar de website van het Dutch Raw Food Festival

Arnhem

7 juni
‘De lekkerste markt in het mooiste park’, zo omschrijft de Sonsbeekmarkt zich op haar site. Op de markt staan streekproducten centraal en je kunt je gekochte kaasjes, fruit en sap in de buitenlucht nuttigen, want naast de markt staan gezellige bankjes en tafels waaraan je kunt plaatsnemen. Op zondag 7 juni 2015 is er weer een editie van de markt, voor meer info ga je naar de website van de Sonsbeekmarkt.

Bergen NH

19 t/m 21 juni
Van 19 tot en met 21 juni staat Bergen in het teken van culinair genieten. Onder het genot van smaakvolle wijnen maak je kennis met de bourgondische gerechten van lokale restaurants en chefs. Op de website van Bourgondisch Bergen bekijk je de deelnemende restaurants en kun je tickets, tafels en speciale arrangementen reserveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van opgehaald- en thuisgebracht worden in een limousine?

Bergen op Zoom

4 t/m 7 juni
Van 4 tot en met 7 juni proef, beleef en geniet je in Bergen op Zoom van de Brabantse Wal. Op het culinaire festival Proef Mei kun je namelijk meer dan alleen lekker eten: moedig jouw favoriet aan tijdens de kookwedstrijd voor jong talent, bezoek de verschillende culinaire pleinen en schaf lokale producten aan op de traditionele markt. Voor kinderen is er een heuse Kinder Kook Fabriek aanwezig! Meer info op de website van Proef Mei. Enne.. Eeterij op Wielen is ook aanwezig! 

Beverwijk

20 en 21 juni & 27 en 28 juni 
De Bazaar kennen we als grootste overdekte markt van Europa. Deze 'smeltkroes van culturen' organiseert van 20 juni t/m 18 juli ieder weekend vanaf 18:00 het Ramadan Festival. Geniet van Oosterse lekkernijen, live muziek en maak kennis met alle gebruiken rondom Ramadan. Meer info op de website van de Beverwijkse Bazaar. 

Den Haag

20 & 21 juni
Op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni bezoek je in de Uithof hèt event voor een gezond en groen leven: de Gaaf Groen beurs. Leer er een weekend lang alles over biologisch tuinieren, vergeten groenten, oerkruiden en duurzaam doe-het-zelven. Plus (h)eerlijke proeverijen, fantastische boeken en lokaal eten.  De beurs is dagelijks geopend van 11 tot 5, meer info op de website van de Gaaf Groen beurs. 

21 juni
Op zondag 21 juni bezoek je op het Kerkplein de 'Swan Market'. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Locatie volgt. Lees meer op de website van de Swan Market.

27 juni
Trek er met het hele gezin op uit en bezoek op zaterdag 27 juni in Kijkduin de Biologische Braderie. Zoals het een echte braderie betaamd koop je hier lekkere boodschappen voor thuis, bijzondere cadeautjes en heerlijke biologische producten en hapjes. Het perfecte culi uitstapje! De braderie zet 1x per maand zijn kramen op in Den Haag, maar is ook elke maand in Egmond aan Zee en Alkmaar te vinden. Meer info op de website van de Biologische Braderie. 

Dordrecht

28 juni
“Hoe dichter bij Dordt, des te gezelliger het wordt!”, aldus de oprichters van de Pop-up Market in Dordrecht. Op zondag 28 juni bezoek je op het Beverwijcksplein een markt vol met gezellige stands, eten en drinken, interieur en live muziek. Het belooft een feestje te worden! Meer info op de Facebookpagina van de Pop-up market. 

Egmond aan zee

14 juni
Trek er met het hele gezin op uit en bezoek op zondag 14 juni op de boulevard van Egmond aan Zee de Biologische Braderie. Zoals het een echte braderie betaamd koop je hier lekkere boodschappen voor thuis, bijzondere cadeautjes en heerlijke biologische producten en hapjes. Het perfecte culi uitstapje! De braderie zet 1x per maand zijn kramen op in Egmond aan Zee, maar is ook elke maand in Den Haag en Alkmaar te vinden. Meer info op de website van de Biologische Braderie. 

Eindhoven

21 juni
Op zondag 21 juni is er weer een editie van de FeedGood Market in Eindhoven. Van 12:00 tot 18:00 is er van alles te beleven op deze markt. Struin langzaam over het terrein en geniet van kunst, vintage, live-muziek en uiteraard van een divers aanbod eten. Voel hoe fijn een zondag kan zijn! Je leest meer over de markt op de Facebookpagina van de FeelGood Market.

Emmen

27, 28 juni
Op het gerenoveerde centrumplein van Emmen bezoek je in het weekend van 27 en 28 juni het Barrel Foodtruck Fest. Een bonte verzameling keukens op wielen, picknicktafels en gezellige mensen zal het plein dit weekend vullen. Op hetzelfde moment vind in Emmen overigens ook het NK Wielrennen plaats, dus het belooft een gezellig weekend te worden! Meer info op de website van het Barrel Foodtruck Fest.

Enschede

5 t/m 7 juni
Deed het foodfestival TREK vorig jaar alleen Utrecht en Den Haag aan, dit jaar trekt de eetparade langs maar liefst zeven verschillende steden. De vierde stad die op de planning staat is Enschede! Van 5 tot en met 7 juni toveren tientallen mobiele keukentjes het Volkspark om tot een groot openluchtrestaurant. Geniet met vrienden aan picknicktafels en op kleedjes van al het culinaire aanbod. Meer info op de website van Foodtruck Festival TREK.

Groningen

5 juni
Het Food Filmfestival gaat op tournee! Dit jaar bezoek je dit culinaire spektakel in Groningen, Utrecht, Wageningen, Den Haag en Amsterdam. De meest noordelijke stad, Groningen, trapt af op vrijdag 5 juni. In het Paleis in Groningen geniet je met vrienden van een combi van food, film en festival. Het thema van de dag is melk. Bezoek een talkshow waarin dit onderwerp wordt besproken, er is een expositie rondom de witte motor en geniet van lekker lokaal eten. Meer info op de website van het Food Filmfestival.  

6 en 7 juni
Op zaterdag 6 en zondag 7 juni wordt het Ebbingekwartierterrein aan het Boterdiep ingericht als het culinaire centrum van de stad Groningen. Op het food & music festival 'De Culinaire Verleiding' geniet je van culinaire lekkernijen bij een groot aantal foodtrucks en eetkramen. Schep een bordje vol en geniet met vrienden van het eten en live muziek. Er is zelfs een heus openlucht-theater! Meer info op de Facebookpagina van De Culinaire Verleiding. 

19 t/m 21 juni
Bourgondisch genieten doe je vier dagen lang op het Lepeltje Lepeltje Festival.  Deel samen met je vrienden kleine snacks of geniet met je liefde van een volledig drie-gangen diner: op culinair vlak is alles mogelijk op dit festival! Van 19 tot en met 21 juni staat het Ebbingekwartier vol met foodtrucks, kraampjes, picknickbanken en een groot aanbod muzikale bandjes. Voor zowel brunch, lunch, diner als een late night snack kun je op het festival terecht.  Meer info op de
 website van Lepeltje Lepeltje Festival.   

26 t/m 28 juni
Van 26 tot en met 28 juni strijkend de foodtrucks van Rrrollend neer in Groningen!  Na het succes van Rrrollend Leiden verplaatsen de foodtrucks zich dit jaar ook naar Rotterdam, Dordrecht, Nijmegen, Katwijk, Leeuwarden, Zwolle, Groningen en Den Haag. In juni ga je drie dagen lang genieten van Groningse gezelligheid! Meer info en de locatie lees je binnenkort op de website van Rrrollend Groningen.

Katwijk

18 t/m 20 juni
Van 18 tot en met 20 juni verandert het hart van Katwijk, het Andreasplein, in een gigantisch foodfestivalterrein. Na het succes van Rrrollend Leiden verplaatsen de foodtrucks zich dit jaar ook naar Rotterdam, Dordrecht, Nijmegen, Katwijk, Zwolle,Leeuwarden, Groningen en Den Haag. In juni ga je drie dagen lang genieten van Katwijkse gezelligheid! Meer info op de Facebookpagina van Rrrollend Katwijk.

Leeuwarden

19 t/m 21 juni
Van 19 tot en met 21juni verandert het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, de smaakhoofdstad van 2015, in een gigantisch foodfestivalterrein. Na het succes van Rrrollend Leiden verplaatsen de foodtrucks zich dit jaar ook naar Rotterdam, Dordrecht, Zwolle, Nijmegen, Katwijk, Leeuwarden, Groningen en Den Haag. In juni ga je drie dagen lang genieten van Ljouwertse gezelligheid! Meer info op de Facebookpagina van Rrrollend Leeuwarden.

Nijmegen

26 t/m 28 juni
Deed het foodfestival TREK vorig jaar alleen Utrecht en Den Haag aan, dit jaar trekt de eetparade langs maar liefst zeven verschillende steden. De vijfde stad die op de planning staat is Nijmegen! Van 26 tot en met 28 juni toveren tientallen mobiele keukentjes het Hunnerpark om tot een groot openluchtrestaurant. Geniet met vrienden aan picknicktafels en op kleedjes van al het culinaire aanbod. Meer info op de website van Foodtruck Festival TREK.

Puth

7 juni
Op zondag 7 juni bezoek je in het Limburgse Puth de Fair Culinair. In de oudste straat van het dorp wordt door vrijwilligers een markt georganiseerd met zo’n 40 standhouders uit de regio die allerlei lekkernijen aanbieden. Geniet van een drankje op een van de terrassen en maak er een perfecte zondag van. Meer info op de website van de Fair Culinair.

Rhenen

6 juni
Op zaterdag 6 juni bezoek je op recreatieterrein Kwintelooijen in Rhenen de tweede editie van de Bos Fair. De Bos Fair heeft deze editie 3 thema’s: Brocante, lifestyle en food. In de foodcorner zijn een aantal fantastische foodtrucks aanwezig, waar je na het shoppen heerlijk bij kunt komen met een hapje en een drankje. Meer info op de Facebookpagina van de Bos Fair

Rotterdam

6 juni & 20 juni 
Op zaterdag 6 juni bezoek je op het Noordplein de Rotterdamse Oogstmarkt. Sla hier loeiverse groenten, goede vis en de lekkerste regionale hapjes in en plof als afsluiter op het terras met 'verse marktmuziek'. Het perfecte zaterdaguitje! Markt gemist? Niet getreurd. Elke 1e zaterdag van de maand staat de markt op het Noordplein, elke 3e zaterdag van de maand (deze maand op 20 juni) op het Heemraadsplein. Lees meer op de website van de Rotterdamse Oogstmarkt. 

7 juni
Op zondag 7 juni bezoek je in het Museumpark de 'Swan Market'. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market.

12 t/m 14 juni
Van 12 tot en met 14 juni verandert het Noordplein in een gigantisch foodfestivalterrein. Na het succes van Rrrollend Leiden verplaatsen de foodtrucks zich dit jaar ook naar Rotterdam, Dordrecht, Nijmegen, Katwijk, Leeuwarden, Groningen en Den Haag. In juni ga je drie dagen lang genieten van Rotterdamse gezelligheid! Meer info op de Facebookpagina van Rrrollend Rotterdam.

14 juni
Damn Food Waste komt naar Rotterdam! Op zondag 14 juni geniet je van 12:00 tot 16:00 uur op de Binnenrotte (tegenover de Markthal) van een gratis megalunch. 5000 man kan aanschuiven en de lunch wordt volledig gemaakt met  groenten die anders de prullenbak in zou verdwijnen. Samen met Rotterdamse initiatieven als Instock, Kromkommer en Rotterzwam roept de organisatie op tot actie tegen voedselverspilling. Ben jij voor een duurzamer voedselsysteem? Kom dan ook! Meer info op de Facebookpagina van Damn Food Waste.

18 t/m 28 juni
Dit jaar trekt de Parade voor de 25ste keer door het land! Dit reizende theaterfestival trekt jaarlijks langs de vier grote steden van Nederland. Als eerste wordt Rotterdam aangedaan, hierna volgen Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Van 18 tot en met 28 juni gebruik je in het Museumpark al je zintuigen: bezoek eenmansoptredens, luister naar muziek-theatergezelschappen en proef verschillende hapjes bij de eetkraampjes op het terrein. Zo hebben wij vorig jaar een groot deel van de avond bij de do-it-yourself poffertjeskraam doorgebracht. Meer info volgt binnenkort op de website van de Parade.

19 t/m 21 juni
KunsthalKOOKT is terug, en hoe! Sinds haar eerste editie in 2004 geeft dit festival aandacht aan een duurzame en gezonde eetcultuur. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni shop je in de Kunsthal op de grootste overdekte streekproductenmarkt van Nederland. Toegang kost 7,50 en daar krijg je, naast toegang tot de markt, ook een proeverij in de Markthal, presentaties in het Kooktheater en een bezoek aan de Tomatenfrabriek voor! Lees meer op de website van de Kunsthal. 

Tilburg

27 & 28 juni
In het weekend van 27 en 28 juni maak je een culinaire wereldreis bij de Spoorzone in Tilburg. Op het Festival Mundial proef je bij de leukste mobiele keukens allerlei gerechtjes van over de hele wereld. Van Spaanse worst tot Italiaanse pizza en van Surinaamse roti tot Indonesische sate: je kunt er je buik rondeten! Zowel de culinaire als de muzikale line-up is inmiddels bekend en bekijk je op de website van Festival Mundial. 

Uithoorn

20 juni
De voorbereidingen voor de vierde editie van Culinair Uithoorn aan de Amstel zijn in volle gang! Op zaterdag 20 juni bezoek je op het mooiste stukje van Uithoorn, de Schans, dit smaakvolle foodevent. Pagodetenten vormen het hart van het terrein en worden bemand door lokale restaurants, die diverse proeverijen aanbieden. Vorig jaar hebben naar schatting 7.000 mensen een bezoek gebracht aan het evenement. Zullen dat er dit jaar meer zijn? Meer info op de website van Culinair Uithoorn.

Utrecht

7 juni
Eten met een verhaal, dat is wat centraal staat op de Streekmarkt. Op 7 juni kun je op het Domplein genieten van kraampjes vol heerlijk, lokaal eten. Haal bij dat ene adresje een goed stuk kaas, of maak een praatje bij die gezellige groentekraam. De groenteman zal je met liefde vertellen over de herkomst van zijn producten! Middenin het centrum van Utrecht, dus makkelijk te bereiken. Meer info op de website van de Streekmarkt.

14 juni 
Op zondag 14 juni bezoek je in Utrecht de 'Swan Market'. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Locatie volgt. Lees meer op de website van de Swan Market.

27 juni
Het Food Filmfestival gaat op tournee! Dit jaar bezoek je dit culinaire spektakel in Groningen, Utrecht, Wageningen, Den Haag en Amsterdam. Utrecht is als twee stad aan de beurt, op zaterdag 27 juni. Het thema van deze editie is ‘Bodem’: 2015 is het Internationale jaar van de bodem en op het festival leer je alle ins en outs over het fundament van onze voeding. Bekijk in De Klub in Utrecht de Nederlandse film ‘Bodemboeren’, ga in debat met wetenschappers en boeren en proef allerlei lekkere happen. Meer info op de website van het Food Filmfestival. 

Venlo

19 t/m 21 juni
Elk jaar wordt er in het groene Julianapark in Venlo een grote culinaire belevenis georganiseerd, Lekker Venlo. Dit jaar kun je in het weekend van 19 tot en met 21 juni genieten van gerechtjes van toprestaurants, veelal bereid met regionale versproducten. Niet alleen je smaakpupillen zullen zich vermaken: op het event geniet je naast het eten van divers entertainment en voor de kinderen is er een speciale kinder-proefhoek. Meer info op de website van Lekker Venlo. 

Wageningen

12 t/m 14 juni
In het weekend van 29 tot en met 31 mei bezoek je in het Belmonte Arboretum in Wageningen het foodtruckfestival Eten op Rolletjes. Op de Facebookpagina van Eten op Rolletjes kun je alvast een selectie zien van de foodtrucks die deel zullen nemen aan het festival. Eet bijvoorbeeld een pizzaslice uit de houtoven van Wood Mobile Pizza, of breng een bezoekje aan de Smoking Roaster, met een heuse kreeft-krab-burger op het menu. Smullen! Meer info op de website van Eten op Rolletjes. 

Zandvoort

26 t/m 28 juni
Ken je Zandvoort alleen maar van het strand en het circuit? Leer de badplaats van een hele andere kant kennen! In het weekend van 26 tot en met 28 juni vind op het Gasthuisplein in Zandvoort voor de zesde keer Culinair Zandvoort plaats. Op dit foodfestival zijn diverse tenten ingericht naar thema. Drink de lekkerste koffie van Zandvoort bij tent 15, prik een Grieks vorkje weg bij tent 9 en geniet van een bijzonder blokje kaas bij de Kaashoek, tent 16. De volledige plattegrond bekijk je op de website van Culinair Zandvoort.

Antwerpen, België

28 juni
Op zondag 28 juni bezoek je op de Grote Markt de 'Swan Market'. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market.

Brugge, België

4 t/m 7 juni
Van 4 tot en met 7 juni bezoek je in Belgie het reizende foodtruckevent Barrio Cantina. Geniet er van foodtrucks, gezelligheid en diverse DJ's. Ook aan kinderanimatie is gedacht, zo kunnen je kids hun eigen cupcakes versieren en genieten van acrobatenacts. Barrio Cantina strijkt naast Brugge ook in Gent en Antwerpen neer. Lees meer op de website van Barrio Cantina.

Door heel Nederland

20, 21 juni
In het weekend van 20 en 21 juni houden biologische boeren en tuinders open erf. Maak kennis met het boerenvak en neem een kijkje ‘achter de schermen’. Bij biologische boerenbedrijven in heel Nederland kun je terecht voor rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei activiteiten. Proef, ruik, zie en ervaar het boerenleven! Meer info plus de deelnemende boerderijen lees je binnenkort op de website van Lekker naar de Boer.

Agenda maart 2015
Agenda april 2015
Agenda mei 2015
Agenda juni 2015
Agenda juli 2015
Agenda augustus 2015
Agenda september 2015
Agenda oktober 2015
Boekentip
'Reizende Sterren' - Monica Abdoel: een helder overzicht van streetfood in Nederland boordevol recepten, inspirerende verhalen en  prachtige illustraties. 


 
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Doen

    Meer Doen