Foodfestival agenda juli 2015
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
2 apr 2015 0 8227
Je hoeft Nederland in de zomervakantie niet te verlaten om een vakantiegevoel te krijgen. Deze feestelijke events zorgen voor een instant zomervibe: chille muziek, ijskoude cocktails en een hoop vrolijke vrienden om je heen. Juli is de maand van de zon op èn in je bol! 

Bekijk de events van maart 2015 hier, alle foodevents van april 2015 hier, alle foodevents van mei 2015 hier, alle foodevents van juni 2015 hier, foodevents van augustus 2015 hierfoodevents van september 2015 hier en alle foodfestivals van oktober 2015 hier.

Alkmaar

3 juli
Trek er met het hele gezin op uit en bezoek op vrijdag 3 juli op de Paardenmarkt de Biologische Braderie. Zoals het een echte braderie betaamd koop je hier lekkere boodschappen voor thuis, bijzondere cadeautjes en heerlijke biologische producten en hapjes. Het perfecte culi uitstapje! De braderie zet 1x per maand zijn kramen op in Alkmaar, maar is ook elke maand in Egmond aan Zee en Den Haag te vinden. Meer info op de website van de Biologische Braderie. 

Amsterdam

12 juli & 26 juli
Op 12 juli bezoek je in het Amstelpark de Pure Markt. Op deze middelgrote markt, die tussen de 1000 en 3000 bezoekers per editie trekt, geniet je van ambachtelijk en puur eten. Het aanbod van de markt wisselt per seizoen en op de markt kun je bij meer dan honderd kramen lokale seizoensproducten kopen. Die je vervolgens heerlijk op een kleedje in het park kunt opeten. Klinkt goed, he? Meer info over de markt vind je op de website van de Pure Markt. Mocht je deze editie helaas niet kunnen, wees niet getreurd. De Pure Markt kun je meerdere malen per maand bezoeken, steeds op een wisselende locatie in Amsterdam. Zo staat de markt op 26 juli in Park Frankendael.

17 t/m 19 juli
Deed het foodfestival TREK vorig jaar alleen Utrecht en Den Haag aan, dit jaar trekt de eetparade langs maar liefst zeven verschillende steden. De zevende stad die op de planning staat is Amsterdam! Van 17 tot en met 19 juli toveren tientallen mobiele keukentjes het Amstelpark om tot een groot openluchtrestaurant. Geniet met vrienden aan picknicktafels en op kleedjes van al het culinaire aanbod. Meer info op de website van Foodtruck Festival TREK.

30 juli t/m 2 augustus
Van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus bezoek je op de NDSM-werf de 1e editie van Amsterdam Kookt! Tijdens dit hippe foodfestival geniet je van het eten van de meest exclusieve foodtrucks uit Nederland, waag je een dansje op de muziek van Kris Berry en Handsome Poets en doe je mee aan kookworkshops en demonstraties van topchefs en foodfanaten. Stap op het pontje richting Amsterdam-Noord en dompel je onder in een festival vol plezier, lekker eten, een goede sfeer en bijzondere drankjes. Hier wil je bij zijn! Meer info op de website van Amsterdam Kookt. 

Arnhem

5 juli
 ‘De lekkerste markt in het mooiste park’, zo omschrijft de Sonsbeekmarkt zich op haar site. Op de markt staan streekproducten centraal en je kunt je gekochte kaasjes, fruit en sap in de buitenlucht nuttigen, want naast de markt staan gezellige bankjes en tafels waaraan je kunt plaatsnemen. Op zondag 5 juli 2015 is er weer een editie van de markt, voor meer info ga je naar de website van de Sonsbeekmarkt.

Beverwijk

4 en 5 juli & 11 en 12 juli & 18 juli 
De Bazaar kennen we als grootste overdekte markt van Europa. Deze 'smeltkroes van culturen' organiseert van 20 juni t/m 18 juli ieder weekend vanaf 18:00 het Ramadan Festival. Geniet van Oosterse lekkernijen, live muziek en maak kennis met alle gebruiken rondom Ramadan. Meer info op de website van de Beverwijkse Bazaar. 

Den Bosch

10 t/m 12 juli
Deed het foodfestival TREK vorig jaar alleen Utrecht en Den Haag aan, dit jaar trekt de eetparade langs maar liefst zeven verschillende steden. De zesde stad die op de planning staat is Den Bosch! Van 10 tot en met 12 juli toveren tientallen mobiele keukentjes het Paleiskwartier om tot een groot openluchtrestaurant. Geniet met vrienden aan picknicktafels en op kleedjes van al het culinaire aanbod. Meer info op de website van Foodtruck Festival TREK.

Den Haag

3 t/m 12 juli
Dit jaar trekt de Parade voor de 25ste keer door het land! Dit reizende theaterfestival trekt jaarlijks langs de vier grote steden van Nederland. Als tweede stad wordt Den Haag aangedaan, hierna volgen Utrecht en Amsterdam. Van 3 tot en met 12 juli gebruik je in het Westbroekpark in de Hofstad al je zintuigen: bezoek eenmansoptredens, luister naar muziek-theatergezelschappen en proef verschillende hapjes bij de eetkraampjes op het terrein. Zo hebben wij vorig jaar een groot deel van de avond bij de do-it-yourself poffertjeskraam doorgebracht. Meer info op de website van de Parade.

19 juli
Op zondag 19 juli bezoek je op het Kerkplein de 'Swan Market'. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market.

25 juli 
Trek er met het hele gezin op uit en bezoek op zaterdag 25 juli in Kijkduin de Biologische Braderie. Zoals het een echte braderie betaamd koop je hier lekkere boodschappen voor thuis, bijzondere cadeautjes en heerlijke biologische producten en hapjes. Het perfecte culi uitstapje! De braderie zet 1x per maand zijn kramen op in Den Haag, maar is ook elke maand in Egmond aan Zee en Alkmaar te vinden. Meer info op de website van de Biologische Braderie. 

Dordrecht

26 juli
“Hoe dichter bij Dordt, des te gezelliger het wordt!”, aldus de oprichters van de Pop-up Market in Dordrecht. Op zondag 26 juli bezoek je op het Beverwijcksplein een markt vol met gezellige stands, eten en drinken, interieur en live muziek. Het belooft een feestje te worden! Meer info op de Facebookpagina van de Pop-up market. 

Egmond aan zee

12 juli
Trek er met het hele gezin op uit en bezoek op zondag 12 juli op de boulevard van Egmond aan Zee de Biologische Braderie. Zoals het een echte braderie betaamd koop je hier lekkere boodschappen voor thuis, bijzondere cadeautjes en heerlijke biologische producten en hapjes. Het perfecte culi uitstapje! De braderie zet 1x per maand zijn kramen op in Egmond aan Zee, maar is ook elke maand in Den Haag en Alkmaar te vinden. Meer info op de website van de Biologische Braderie. 

Eindhoven

12 juli
Van de makers van de maandelijkse Feel Good Market komt op 12 juli het Funky Food Festival.  Op het Ketelhuisplein wordt ambachtelijk eten gecombineerd met verse producten en live muziek. Samen eten staat centraal: geniet met vrienden en familie en stel zelf bij de verschillende kraampjes jouw favoriete maaltijd samen. Naast het grote aanbod keukens op wielen kun je op het festival ook terecht voor je (biologische) versproducten en ook voor de kinderen is er een hoop leuks te beleven.  Meer info op de website van het Funky Food Festival.

Roermond

19 juli
Goed nieuws: de welbekende FeelFood Markt komt naar Roermond! Op zondag 19 juli start deze bekende markt in Roermond onder een nieuwe naam: Soul Market. Geniet  er van design, art, food en vintage, plus er is er live-muziek, workshops, dans en theater op het terrein te vinden. Struin langzaam over de markt en proef bij verschillende kramen lekkere hapjes.  Voel hoe fijn een zondag kan zijn! Je leest meer over de markt op de Facebookpagina van de Soul Market.

Rotterdam

4 juli & 18 juli
Op zaterdag 4 juli bezoek je op het Noordplein de Rotterdamse Oogstmarkt. Sla hier loeiverse groenten, goede vis en de lekkerste regionale hapjes in en plof als afsluiter op het terras met 'verse marktmuziek'. Het perfecte zaterdaguitje! Markt gemist? Niet getreurd. Elke 1e zaterdag van de maand staat de markt op het Noordplein, elke 3e zaterdag van de maand (deze maand op 18 juli) op het Heemraadsplein. Lees meer op de website van de Rotterdamse Oogstmarkt. 

5 juli 
Op zondag 5 juli bezoek je in het Museumpark de 'Swan Market'. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market.

Turnhout

31 juli t/m 2 augustus
Na twee succesvolle edities zal Turnhout culinair deze zomer uitpakken met een derde, nog grotere editie! Van 31 juli tot en met 2 augustus bezoek je op de Grote Markt het culi event Turnhout culinair. Geniet met vrienden en familie van de smaakvolle hapjes en delicatessen van ondernemers uit Turnhout en omstreken . En gooi daarna de voetjes van de vloer tijdens een van de geplande optredens. Lees meer op de Facebookpagina van Turnhout culinair.

Utrecht

17 juli t/m 2 augustus
Dit jaar trekt de Parade voor de 25ste keer door het land! Dit reizende theaterfestival trekt jaarlijks langs de vier grote steden van Nederland. Als derde stad wordt Den Haag aangedaan, hierna volgt als hekkensluiter onze hoofdstad Amsterdam. Van 17 juli tot en met 2 augustus gebruik je in het Moreelsepark al je zintuigen: bezoek eenmansoptredens, luister naar muziek-theatergezelschappen en proef verschillende hapjes bij de eetkraampjes op het terrein. Zo hebben wij vorig jaar een groot deel van de avond bij de do-it-yourself poffertjeskraam doorgebracht. Meer info op de website van de Parade.

Zoetermeer

3 t/m 5 juli
Dat Zoetermeer en omstreken een hoop goede restaurants heeft, dat ontdek je tijdens Culinair Zoetermeer. Op dit foodfestival  proef je al het lekkers dat de regio te bieden heeft. Naast het stadhuis wordt een groot culinair dorp opgebouwd en een groot gedeelte is overdekt, dus mocht het regenen, dan gooit dat geen roet in het eten! Alle info, inclusief de deelnemerslijst, bekijk je op de website van Culinair Zoetermeer.

Zwolle

3 t/m 5 juli
Van 18 tot en met 20 juni verandert het Grote Kerkplein in een gigantisch foodfestivalterrein. Na het succes van Rrrollend Leiden verplaatsen de foodtrucks zich dit jaar ook naar Rotterdam, Dordrecht, Nijmegen, Katwijk, Zwolle, Leeuwarden, Groningen en Den Haag. In juli ga je drie dagen lang genieten van Zwolse gezelligheid! Meer info op de website van Rollend Zwolle.

10 t/m 12 juli
Bourgondisch genieten doe je 3 dagen lang op het Lepeltje Lepeltje Festival.  Deel samen met je vrienden kleine snacks of geniet met je liefde van een volledig drie-gangen diner: op culinair vlak is alles mogelijk op dit festival! Van 10 tot en met 12 juli staat het Ter Pelkwijkpark vol met foodtrucks, kraampjes, picknickbanken en een groot aanbod muzikale bandjes. Iedere dag geopend van 12 tot 12, dus voor zowel brunch, lunch, diner als een late night snack kun je op het festival terecht.  Meer info op de website van Lepeltje Lepeltje Festival.

Antwerpen, Belgie

26 juli
Op zondag 26 juli bezoek je op de Grote Markt de 'Swan Market'. Op deze markt boordevol lifestyle, interieur, kunst en mode, zullen foodtrucks het culinaire deel van de markt voor hun rekening nemen. Onder het genot van smaakvolle happen en drankjes geniet je van alles wat de markt te bieden heeft. Plus live muziek! Lees meer op de website van de Swan Market.

Door heel Nederland

11 juli
Op bezoek bij de imker, dat kan op zaterdag 11 juli. Voor de zesde opeenvolgende keer leer je waar honing vandaan komt en hoe een bijenleven eruit ziet. Want hoe zit het ook alweer met werksters, darren en de koningin? En hoe wordt je eigenlijk imker? Vorig jaar deden er meer dan 260 imkers mee en naar verwachting zal dit aantal dit jaar net zo hoog zijn. Imkers door heel Nederland doen mee aan deze open dag, je bekijkt op de website van Bijenhouders welke imkers in jouw buurt meedoen. 

Agenda maart 2015
Agenda april 2015
Agenda mei 2015
Agenda juni 2015
Agenda juli 2015
Agenda augustus 2015
Agenda september 2015
Agenda oktober 2015

Boekentip
'Reizende Sterren' - Monica Abdoel: een helder overzicht van streetfood in Nederland boordevol recepten, inspirerende verhalen en  prachtige illustraties. 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Doen

    Meer Doen
    WIN: 'De groene keuken'

    Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.