Event: Beer, Snacks & Science
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

34/2015
6 jul 2015 0 923
Waar half Nederland zich zaterdag 4 juli tussen de wielrenners in Utrecht bevond, genoot een groep lezers van Jamie magazine en New Scientist op één van de heetste dagen van het jaar van heel veel speciaalbier bij Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. En dat was met een optreden van Tim Knol, een college van professor Derdelinckx uit Leuven, een bierquiz en een foodpairing met de mannen van Brandt&Levie een super geslaagde dag.
 
Wat: Beer, Snacks & Science
Waar: Brouwerij ’t IJ in Amsterdam
Wanneer: 4 juli 2015
Voor wie: Voor iedereen die van bier houdt
 
Het is nooit te vroeg voor een lekker biertje bij de Brouwerij ‘t IJ. Om 11.00u ’s ochtends wandelen de eerste bierliefhebbers het zonovergoten terrein op. De meesten starten de dag toch verstandig op met een kop koffie van Smooth Coffee. Barista en ‘Maestro dell’Espresso’ Pim Verbokkem maakt goedlachs de lekkerste espresso’s, latte’s, cappuccino’s, macchiato’s en nog veel meer koffievarianten vanuit zijn blauwe Volkswagen bus.
 
Om 11.30u start ‘het echte werk’. Na een welkomstwoord van New Scientist hoofdredacteur Jim Jansen en Jamie magazine hoofdredacteur Suzanne Pronk, neemt Tim Knol het podium over. Deze man die alles kan introduceert alsof het niets is zijn eigen I.P.A ‘Wiggle’. Nadat iedereen heeft geproefd, wordt unaniem besloten dat Tim Knol óók kan bierbrouwen. Na het zingen van zijn twee favo nummers (en een laatste slok van zijn I.P.A.), begint de rest van het programma.
 
Het event is opgedeeld in drie onderdelen die al roulerend worden bijgewoond door de 150 bierliefhebbers. Midden in de brouwerij, tussen de ketels, geeft professor Derdelinckx uit Leuven een college over speciaalbier. Er wordt geproefd van een ‘Zatte’ en een ‘Natte’ van Brouwerij ’t IJ, geroken aan hop en gegluurd in ketels. In het bierlokaal vindt ondertussen een bierquiz plaats en vertellen de brouwers van Brouwerij ’t IJ, Brouwerij De Vriendschap en Brouwerij Zundert hun persoonlijke verhaal. De quizmasters mogen proeven van ‘Hopblond’ van De Vriendschap, van een I.P.A. van Brouwerij ’t IJ en van trappistenbier ‘Zundert’. Buiten doet een laatste groep zich tegoed aan worst, paté en rillette van Brandt&Levie (of drie vegetarische varianten) in combinatie met de ‘American Wheat Ale’ van Brouwerij ’t IJ, de ‘Puike Pale Ale’ van De Vriendschap en wederom een glaasje ‘Zundert’.
 
Na het proeven van al die bieren en het opdoen van zoveel kennis over zelf bierbrouwen, de wetenschap achter speciaalbier en het combineren van smaken, duizelt het sommigen een beetje. Of dat het gevolg is van alle indrukken, of van alle biertjes in de zon? Het was een meer dan geslaagde middag die door menigeen werd voortgezet op het zonovergoten terras van Brouwerij ’t IJ.

Volgend jaar weer!

Benieuwd naar alle foto's van deze zonovergoten dag? Bekijk ze hier!

Ook de lekkerste recepten met Worst maken? Bestel het nieuwste boek van Brandt en Levie in de shop; 'De Worst Story - Samuel Levie'
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Doen

    Meer Doen