Maak een mini moestuin op je balkon
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
9 feb 2015 9 2440
We schreven er al eerder over: balkontuinieren voor dummies. Groene vingers zijn niet voor iedereen weggelegd en daarnaast heeft niet iedereen een riante tuin met een plek voor een grote moestuin, helaas. Velen van ons zijn gezegend met ‘slechts’ een kleine tuin of balkon, maar willen wel graag eigen groenten en kruiden kunnen planten. Speciaal voor jou hebben wij een vijf-stappenplan gemaakt. Zodat ook jouw buitenruimte in een oogwenk een oase van groen kan worden.
 

Dit heb je nodig

- Verse aarde
- Kruidenzaadjes naar keuze. 
- Een aantal potten, waar je de kruiden in gaat planten. Dit kan uiteraard ook gewoon in de grond, als je een tuin hebt.
- Een plek waar je de potten in kunt zetten/kunt ophangen
- Een plek waar de zon (een dagdeel) op schijnt
- Lots of love, want hoewel een mini moestuin aanleggen zelf makkelijk is, de plantjes onderhouden kost tijd en aandacht.


 

Zo ga je te werk

1. Vul de potten met potgrond en strooi bovenop de zaadjes. Dek de zaadjes af met nog een laagje potgrond en giet hier een kleine hoeveelheid water op. Zorg ervoor dat de zaadjes goed verspreid zijn, want ze hebben immers ruimte nodig om te groeien.

2. Heel belangrijk: blijf water geven! Het liefst even elke dag.

3. Controleer een paar keer per week of de planten de ruimte hebben om door te kunnen groeien in de pot. Als de zaadjes teveel op elkaar zijn geplant, dan kunnen ze uiteindelijk niet goed uitgroeien.

4. Het verschilt per plant/kruid hoe snel er ‘resultaat te zien is’. Dit kun je vragen in een tuincentrum, maar ook het internet staat vol met gegevens over jouw gekozen kruid- of plant. 

5. Geniet van je kruiden en gebruik ze lekker in zoveel mogelijk recepten. Je zult zien dat je gerechten een heerlijke extra smaak zullen krijgen. Wij gaan bijvoorbeeld deze zomer zeker weten voor deze salade uit de tuin. En daarnaast ziet het er ook zo gezellig uit, al die kruidenpotjes op je balkon. 

En verder... onze shop staat vol met moestuin-inspiratie. Zo vind je er speciale Jamie Oliver moestuinproducten, maar ook een aantal boeken over tuinieren
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Do it yourself

    Meer Do it yourself