​Curacao proeft!

9 jun 2016 0 353

klik om een oordeel te geven!
Door de jaren heen heeft Curacao zoveel invloeden van buitenaf gekregen, dat het werkelijk waar een multicultuur is geworden. Die diversiteit kom je dagelijks tegen: in de supermarkt , bij de bank, op school, bij de sportclubs, op de stranden of bij de snack.
 
Ook tijdens Food Revolution Day Curacao hebben we dat gezien. Wat een verscheidenheid aan kinderen, ouders, vrijwilligers en media! Van de 'blonde koppies' tot aan de meest prachtige braids, iedereen met interesse voor gezond eten en gezond koken was er. Met meer dan 200 kinderen hebben we gekookt, in de schaduw van de oude bomen van de Curacao Zoo. Op het menu stonden internationale gerechtjes zoals Jamie's Easy Tomato Spaghetti, maar ook lokale ondernemers waren er om hun smoothies, scharreleieren en kruiden tentoon te stellen.

Dit jaar werden weer allerlei scholen uitgenodigd van privé tot openbare en 'special needs' scholen. Veel leerlingen en docenten hebben ons vergezeld tijdens het koken en proeven. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van Food Revolution Day. We hebben ook zelf pindakaas gemaakt, de pinda werd vroeger op Curacao verbouwd samen met suikerriet en mais. Het is geweldig om de kids die pinda's te zien pellen, roosteren, blenden, snufje zout erbij, scheutje kokosolie, scheutje honing en klaar-is-Kees. Heerlijk op een vers broodje! 

Ook de media was dit jaar erg gevarieerd, behalve de aandacht van kranten en radiostations, hebben we zelfs het 8 uur journaal gehaald. 
Op Curacao houden we het niet bij 1 dag per jaar, we gaan het hele jaar door met de missie van Food Revolution, door het geven van kookworkshops en kinderen te enthousiasmeren voor echt eten, lokale producten en het leren van de basistechnieken van het koken.
 
Van Marcha Bieu tot Baoase, van stobá tot kaviaar, de eetcultuur hier op Curacao is erg divers. Deze week is hier de Restaurant Week van start gegaan, waarin diverse restaurants een menu hebben ontwikkeld voor een vaste prijs. Een leuke manier om wat nieuwe adressen te bezoeken en om te zien hoe steeds meer restaurants meer met verse lokale producten gaan koken en een twist geven aan bestaande kriyoyo gerechten. Kortom, Curacao bruist!
 
Muriel Strobos
Is 
supertrots op Food Revolution Day Curacao
Gaat de komende zomervakantie toeristen een andere kant van Curacao laten zien
Heeft met een groep school kinderen pinda's gezaaid als deel van Grow your Own project

Muriel Strobos
Curacao

Toon alle blogs (36)

NEEM NU EEN ABONNEMENT EN KRIJG 'JAMIE IN 30 MINUTEN' CADEAU!
5 NUMMERS JAMIE MAGAZINE + JAMIE IN 30 MINUTEN T.W.V. € 20 NU SLECHTS € 29,95 I.P.V. € 54,95  Nu! 5 x Jamie magazine (t.w.v. € 34,95)  + 'Jamie in 30 minuten' (t.w.v. € 20,-) Samen voor slechts € 29,95 Neem nu een... Lees verder
NEEM NU EEN ABONNEMENT EN KRIJG 'DE KRACHT VAN KRUIDEN' CADEAU!
10 NUMMERS JAMIE MAGAZINE + de kracht van kruiden T.W.V. €29,99 NU SLECHTS €44,95 I.P.V. €99,89   Peter Lute: 'Ik laat je zien hoe je door het toevoegen van kruiden en specerijen op een snelle, simpele manier een gerecht nog... Lees verder
Related Blog