Onder de Spaanse zon

31 mei 2016 0 453

klik om een oordeel te geven!
Ondanks dat ik om verschillende redenen (taal, eten, landschap) stiekem meer hou van Italië dan Spanje, heb ik in het laatstgenoemde land veel vaker bezocht. Gek eigenlijk, als ik erover nadenk. Om er zeker van te zijn dat het klopt maak ik maar 's een lijstje:

Spanje:
Barcelona (minstens 5x), Valencia, Denia, Alicante, Granada, Malaga, Càdiz, Madrid, Sevilla, Mallorca, Menorca.

Italië:
Milaan, Rome, Verona, Venetie, Sicilie

...

Uitslag: 11 versus 5, dus het klopt. Conclusie mijnerzijds: er valt in het land van de laars nog voldoende te ontdekken. 

Maar goed, terug naar het land van del sol. Aan ieder Spaans tripje denk ik met plezier terug, zoals aan Madrid waar ik in de maand december 2011 mijn vriendin opzocht. Liters sangria en iets minder pinchos gingen er doorheen! Of het mooie Andalusië, waar ik op een finca op een glooiende heuvel verbleef, midden tussen de olijf-, sinaasappel- en amandelbomen en met huge opblaasbaar zwembad in de tuin. En een trip naar Barcelona waar ik met vriendinnen dagjes op het bomvolle strand afwisselde met feestavonden in een theaterachtige nachtclub à la Tuschinski of hutjemutje in de Cava-bar. 

Spaans eten maak ik niet heel vaak, maar ik kan wel ontzettend blij worden van knoflookgamba's, olijven, serranoham en gazpacho. Goeie herinneringen heb ik aan een paella die een goede vriend aka chef kok van Café Modern me vorige zomer voorschotelde. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo'n goeie versie had geproefd, ik geloof dat ik wel 3x heb opgeschept.

Met tapas ben je bij mij ook aan het juiste adres: calamaris met een kneepje citroen, patatas bravas & aioli: ik kan me geen vakantie herinneren dat ik het niet heb gegeten.

Conclusie 2: Misschien heb ik toch een grotere liefde voor Spanje dan ik aanvankelijk dacht, toch maar weer eens die kant op gaan?

Marieke Verdenius
Is:
net verhuisd naar een nieuwe casa
Bakte gisteren samen met collega Dorette een flinke lading scones voor onze verjaardagen - nog nèt geen applaus  ; )
Wil de keuken in duiken om te gaan bakken en koken
Maar moet eerst even haar huis gaan schilderen.

Marieke Verdenius
Amsterdam
(web)redacteur Jamie magazine
Toon alle blogs (116)

Jamie's bakbox
Verwen al je lieve vrienden en familie met zelfgebakken lekkernijen! Deze bakbox is om te smullen! Benieuwd naar alle producten en verhalen? klik hieronder voor meer informatie per product: 1.Leev biologische mix voor spelt wortelcake 2.... Lees verder
Natudis speltmeel volkoren
Spelt, het oergraan uit de bronstijd! Spelt is een eeuwenoud oergraan en is familie van de tarwe. Het wordt door sommige mensen beter verdragen dan tarwe omdat het lichter verteerbaar is. Volkoren speltmeel is speltmeel van de hele speltkorrel. De... Lees verder
Related Blog