Onder de Spaanse zon

31 mei 2016 0 415

klik om een oordeel te geven!
Ondanks dat ik om verschillende redenen (taal, eten, landschap) stiekem meer hou van Italië dan Spanje, heb ik in het laatstgenoemde land veel vaker bezocht. Gek eigenlijk, als ik erover nadenk. Om er zeker van te zijn dat het klopt maak ik maar 's een lijstje:

Spanje:
Barcelona (minstens 5x), Valencia, Denia, Alicante, Granada, Malaga, Càdiz, Madrid, Sevilla, Mallorca, Menorca.

Italië:
Milaan, Rome, Verona, Venetie, Sicilie

...

Uitslag: 11 versus 5, dus het klopt. Conclusie mijnerzijds: er valt in het land van de laars nog voldoende te ontdekken. 

Maar goed, terug naar het land van del sol. Aan ieder Spaans tripje denk ik met plezier terug, zoals aan Madrid waar ik in de maand december 2011 mijn vriendin opzocht. Liters sangria en iets minder pinchos gingen er doorheen! Of het mooie Andalusië, waar ik op een finca op een glooiende heuvel verbleef, midden tussen de olijf-, sinaasappel- en amandelbomen en met huge opblaasbaar zwembad in de tuin. En een trip naar Barcelona waar ik met vriendinnen dagjes op het bomvolle strand afwisselde met feestavonden in een theaterachtige nachtclub à la Tuschinski of hutjemutje in de Cava-bar. 

Spaans eten maak ik niet heel vaak, maar ik kan wel ontzettend blij worden van knoflookgamba's, olijven, serranoham en gazpacho. Goeie herinneringen heb ik aan een paella die een goede vriend aka chef kok van Café Modern me vorige zomer voorschotelde. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo'n goeie versie had geproefd, ik geloof dat ik wel 3x heb opgeschept.

Met tapas ben je bij mij ook aan het juiste adres: calamaris met een kneepje citroen, patatas bravas & aioli: ik kan me geen vakantie herinneren dat ik het niet heb gegeten.

Conclusie 2: Misschien heb ik toch een grotere liefde voor Spanje dan ik aanvankelijk dacht, toch maar weer eens die kant op gaan?

Marieke Verdenius
Is:
net verhuisd naar een nieuwe casa
Bakte gisteren samen met collega Dorette een flinke lading scones voor onze verjaardagen - nog nèt geen applaus  ; )
Wil de keuken in duiken om te gaan bakken en koken
Maar moet eerst even haar huis gaan schilderen.

Marieke Verdenius
Amsterdam
(web)redacteur Jamie magazine
Toon alle blogs (116)

Jamie magazine receptenjaarindex 2016
Ben je op zoek naar een specifiek recept uit een nummer van Jamie magazine? Download dan hier gratis de complete Jamie magazine receptenindex 2016. Alle recepten zijn handig ingedeeld op diverse categorieen zoals onder andere snacks, voorafjes,... Lees verder
.
Lees verder
Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...
 
Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...
 
Related Blog