Bietjessalade met geitenkaas

Bereiden

De smaakcombinatie biet met geitenkaas is een klassieker, maar oh-zo-lekker. De pijnboompitten geven een nootachtige smaak  aan de salade. Ideaal om mee te nemen naar het park, of voor een grote groep te maken. 

1. Spoel de slabladjes schoon en snijd ze grof. Doe het in een grote schaal.

2. Schil de bietjes en wortels schoon en rasp ze met de hand of met behulp van een foodprocessor.

3. Snijd de uien en tomaten in dunne schijfjes.
4. Snijd de avocado en koriander grof en doe alle ingredienten bij de sla. Voeg olijfolie, limoensap, zout en peper toe en hussel goed door elkaar tot alles bedekt is met limoen en olijfolie en alles een mooie paarse kleur heeft.

5. Schep 1/4 van de groentemix in een rond bakje van Ø 10 cm breed en max Ø 5 cm hoog. Druk goed aan. Plaats er een bord op en keer om. Haal het bakje voorzichtig omhoog.  

6. Maak de salade af met wat geitenkaas, geroosterde pijnboompitten en wat (doperwten) cress. Herhaal nog 3x.

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
17 11670
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip