Met maar drie ingrediënten maak je een heerlijke pizzabodem van zoete aardappel, en beleg hem daarna met lekker veel topping. Wat is jouw favoriet? Wij kiezen hier voor een tomatensaus, geitenkaas, courgette en eetbare bloemen ‒ superlekker!
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de zoete aardappel gaar, giet de blokjes af en knijp het overtollige water er in een schone theedoek uit.
2. Maal de havervlokken fijn in de keukenmachine, voeg de zoete aardappel en het ei toe plus zout en peper naar smaak. Doe het knoflook- en uienpoeder erbij en mix tot alles goed gemengd is.
3. Schenk een scheutje olijfolie op de beklede bakplaat en smeer uit tot een cirkel (Ø 25 cm). Schep het pizzabeslag erop en smeer uit tot een dunne cirkel.
4. Bak de pizzabodem zo’n 20 minuten in de oven. Smeer hem in met wat olijfolie en bak de bodem dan in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.
5. Draai de bodem om, beleg hem met je favoriete topping en bak de pizza nog ongeveer 10 minuten, of tot de kaas (als je die gebruikt) is gesmolten.
Dit recept komt uit het boek ‘Zoete aardappel’ van Colette Dike (€10,99, Becht).
Voor 1 pizzabodem:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.