Caldo verde is een Portugese soep die hoofdzakelijk bestaat uit aardappels en kool. Dat de kool groen moet zijn, staat vast. De meeste recepten schrijven boerenkool voor, maar ook savooiekool en het blad van koolraap zijn geschikt.
1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de spekblokjes, ui, Spaanse peper en knoflook met een snufje zeezout.
2. Voeg de aardappels toe en zoveel water tot ze net onderstaan.
3. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Voeg na 10 minuten de kool toe. Voeg de chorizo toe als de aardappels uit elkaar vallen.
4. Draai het vuur uit. Breng de soep op smaak met zeezout. Laat hem 15 minuten rusten alvorens je hem serveert. Garneer met bosui en serveer de soep warm.
Dit recept komt uit het boek ‘Soep’ van Soup en zo (€16,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.