Salade niçoise-wraps

Salade niçoise-wraps

‘Na een uitgebreid onderzoek onder mijn culinaire en Franse vrienden ben ik ik tot de conclusie gekomen dat je een salade ‘Niçoise’ mag noemen zolang hij ingrediënten bevat die je in de omgeving van de Provençaalse stad Nice kunt vinden.’

Bereiding

1 Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2 Breng water aan de kook. Voeg het zout en de suiker toe, en dan de sperziebonen. Blancheer 2 minuten, giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water.

3 Verdeel het kropje sla en het roodlof in blaadjes; je hebt er in totaal 12 nodig. Verdeel de resterende ingrediënten over de blaadjes; halveer de sperziebonen als ze te lang zijn.

4 Besprenkel met vinaigrette en geef de rest er in een kleine kom bij.

Dit recept is afkomstig uit het boek Chez Rachel van Rachel Khoo.

• snufje zout en suiker

• 12 sperziebonen, afgehaald

• 1 kropje little gem

• 1 stronkje roodlof

• 12 ansjovisfilets, afgegoten

• 12 zwarte olijven (bij voorkeur uit Nice), pitloos en in plakjes

• 6 kerstomaatjes, in partjes

• 6 radijsjes, in dunne plakjes

• 1 lente-uitje, in dunne ringen

• 2 zachtgekookte eieren, gepeld en in 6 parten gesneden

• 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt



Voor de vinaigrette

• 2 eetlepels rodewijnazijn

• 4 eetlepels extra vierge olijfolie

• ¼ teen knoflook, geperst

• sap van ½ citroen

• snufje suiker

• zout en peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief