Paprika-chorizotortilla

Paprika-chorizotortilla

Pittige chorizo en zoete paprika gaan hand in hand in deze smaakvolle tortilla. Serveer met guacamole.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Verhit 2 el olie in een grote ovenvaste koekenpan (30 cm) en laat de aardappel, ui en paprika 10-15 minuten zachtjes bakken (tot de aardappel bijna gaar is). Voeg de chorizo toe en bak hem 5 minuten mee.

3. Klop de eieren in een grote kom, voeg de peterselie toe en dan het chorizomengsel. Laat het even staan terwijl je de overgebleven olie in de pan verhit. Doe het mengsel terug in de pan en laat het 5-7 minuten bakken, tot het aan de rand is gestold. Zet de pan dan 5-7 minuten in de oven.

4. Keer de tortilla op een grote plank of bord, laat hem afkoelen en snijd hem in punten.

6-8 personen

  • 4 el olijfolie
  • 2 pofaardappels, ca. 400 g, in heel dunne schijfjes
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 150 g chorizo, in stukken
  • 6 eieren
  • 2 el gehakte peterselie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief