In dit recept gaar je de lamsbout een hele middag in de oven. Door de bout elk uur met de braadsappen te bedruipen, krijg je een mega mals stuk vlees. Als dat geen genieten wordt!
1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verdeel de wortel, uien en schijfjes citroen over de bodem van een braadslee en leg de lamsbout erop.
2 Stamp de knoflook, komijn en 1 el zeezout in een vijzel tot een pasta en roer de olie erdoor. Wrijf de bout ermee in en schenk de wijn in de braadslee.
3 Braad de lamsbout in het midden van de oven in 4–5 uur gaar, tot het vlees mals en zacht is. Bedruip de bout elk uur met de braadsappen, en giet zo nodig wat water in de braadslee.
Per portie 595 kcal, 34 g vet (12,7 g verzadigd), 58,2 g eiwit, 6,2 g koolhydraten, 4,7 g suikers
8 personen
• 2 wortels, in plakjes
• 2 uien, in partjes
• 1 citroen, in dunne schijfjes
• lamsbout van 2,5 kg
• 4 tenen knoflook, grof gehakt
• 2 flinke tl komijn
• 3 el olijfolie
• 350 ml witte wijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.