Koop vijf ingrediënten, plan minder dan 10 minuten voorbereidingstijd en laat de oven de rest van het werk doen. Dan kun jij, als deze heerlijke runderstoof langzaam staat te pruttelen, ondertussen wel tien andere klusjes doen!
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C (gasovenstand 3). Zet een grote braadpan en een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd de runderschenkel in blokjes van 5 cm, schep ze om met een flinke snuf zeezout en zwarte peper en bak ze samen met het bot 8 minuten in de droge koekenpan.
2. Was de worteltjes, maak ze schoon, snijd ze in stukjes van 5 cm en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in de braadpan. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes los en strooi ze al roerend bij de worteltjes in de pan. Kieper de blokjes vlees wanneer ze mooi bruin zijn in de braadpan, roer de worcestersaus en mosterd erdoor en giet er 800 ml kokend water uit de ketel bij.
3. Leg een deksel op de pan en zet hem 4 uur in de oven, of tot het vlees supermals is. Maak de stoof zo nodig aan met een scheutje water, proef, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep de kommen vol.
Voor 6 personen
Voorbereiding 8 minuten – 4 uur in de oven
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.