Zien deze cakejes er niet superschattig uit? Stapel ze op tot een soort van kerstboom en je hebt een echte eyecatcher op je salontafel staan. Ook leuk: pak de cakejes in doorzichtig folie in, strik erom en geef ze aan de liefste mensen om je heen. Vind jij leuk, vinden zij leuk. We zeggen win-win!
1. Rasp de schil van de citroenen en pers 3 citroenen uit. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de vormpjes in en bestuif ze met wat bloem.
2. Meng de amandelen met de rest van de bloem, bakpoeder en citroenrasp. Roer het citroensap door de ricotta en meng goed. Klop suiker en boter tot een romig mengsel met behulp van een elektrische mixer. Voeg al mixend een voor een de eidooiers toe.
3. Spoel met heet water de gardes van de mixer goed schoon en klop in een tweede kom de eiwitten helemaal stijf. Spatel ze luchtig door het amandelbeslag en meng dan voorzichtig de ricotta erdoor.
4. Verdeel het beslag over de ingevette vormpjes, plaats ze op een bakplaat en schuif in de oven. Bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar. Haal uit de vormpjes en bestrooi met poedersuiker. Serveer ze met bramen, blauwe bessen en crème fraîche.
Voor 8-10 cakejes.
Extra nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.