Dit is een soort mix tussen bevroren yoghurt en ijs, het is makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker door de combinatie van banaan en chocolade.
1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Pel de bananen en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Sprenkel er het sap van 1½ sinaasappel over, bedruppel ze met honing en bestrooi ze met 2 tl van de kaneel. Bak ze zo’n 20 min. in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn. Laat ze afkoelen.
2. Doe de bananen met het stroperige bakvocht, de melk en de yoghurt in een blender. Mix dit alles door elkaar. Voeg een handjevol fijngeraspte sinaasappelschil toe, het sap van de laatste sinaasappelheft, een snufje zout en de rest van de kaneel. Verwerk het mengsel in een ijsmachine tot ijs. (Heb je geen ijsmachine, laat het mengsel dat in een geschikte bak circa 3 uur in de vriezer staan; haal het er om het uur uit, klop het met een garde en zet het terug.)
3. Serveer het ijs in schaaltjes en bestrooi het met wat geraspte sinaasappelschil en chocolade.
8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.