Appel-kaneel-amandelcake

Appel-kaneel-amandelcake

Smullen, deze appel-kaneel-amandelcake! De combinatie appel-kaneel is een golden oldie en vormt samen met de amandelen de smaakmaker in dit recept.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Vet een taartvorm (0 20 cm) in. Meng de bloem, amandelen, het bakpoeder en de kaneel met een snufje zout in een kom.

3. Mix de boter en suiker in een grote kom en klop de eieren erdoor. Voeg de droge ingrediënten toe terwijl je blijft kloppen.

4. Schenk de helft van het beslag in de vorm en verdeel hierover een laagje appel. Schenk de rest van het beslag erover en eindig met de rest van de plakjes appel, bestrooid met de extra suiker.

5. Bak de cake in 30–40 minuten goudbruin.

8-10 personen

  • 100 g bloem
  • 100 g gemalen amandelen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 180 g zachte roomboter
  • 180 g ruwe rietsuiker, plus 2 el extra
  • 3 eieren
  • 2 handappels, in plakjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief