Abrikozenlimonade

Abrikozenlimonade

Bereiding

Deze limonade is een ultieme dorstlesser op een warme lente- of zomerdag. Serveer de siroop met ijskoud water, of kies voor prosecco en maak er een abrikozenbellini van! 

1. Breng de abrikozen, met de suiker, 300 ml water en het citroensap langzaam aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen, tot een dunne siroop ontstaat en de vruchten pulpachtig worden.

2.  Laat afkoelen en druk door een zeef.

3. Bewaar de siroop in de koelkast of schenk er meteen 2 eetlepels van in een glas en voeg spuitwater of prosecco toe.

Voor 500 ml siroop:

• 500 g rijpe abrikozen, grof gesneden

• 300 g fijne kristal- of rietsuiker

• 2 citroenen, geperst

• spuitwater of prosecco


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief