Vietnamese summer rolls met dressing

Vietnamese summer rolls met dressing

Deze gezonde loempiaatjes naar recept van Rens Kroes zijn een zomerse twist op de bekende gefrituurde springrolls. In het zomerse seizoen worden ze vers geserveerd gevuld met rauwkost en gerookte zalm of kip. Dip ze daarna in soja- of pindasaus en geniet!

Bereiding

1. Doe de vermicelli in een kom en giet er kokend water bij. Laat 3 minuten wellen. Spoel de vermicelli af met koud water en laat uitlekken.

2. Bak de eieren in de kokosolie en laat afkoelen. Snijd de omelet in reepjes.

3. Mix voor de dip de rode peper met de sojasaus, azijn, honing en 2 el warm water.

4. Dompel dan de rijstvellen een voor een in een grote kom met lauwwarm water. Schud ze droog en leg het zachte rijstpapier op een schone theedoek.

5. Leg een achtste deel van de ingrediënten op de helft van een rijstvel: eerst de fijngesneden koriander, dan een slablad, de eireepjes, wat vermicelli, een paar reepjes wortel en tot slot de reepjes komkommer. Klap het rijstvel dubbel en vouw beide zijden naar binnen. Rol voorzichtig maar stevig op. Serveer de summer rolls op een schaaltje met de dip, of doe ze in een trommeltje om mee te nemen.

Dit recept komt uit het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes ( Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.

Credits: tekst en recepten Rens Kroes, fotografie Cameron Studio

Voor 8 stuks

  • 100 g rijstvermicelli
  • 4 biologische eieren, geklutst
  • kokosolie, om in te bakken
  • 8 ronde rijstvellen

Voor de dip

  •  ½ rode peper, fijngehakt
  • 3 el biologische sojasaus
  • 2 tl azijn
  • 1 tl honing

Voor de vulling

  •  handje verse koriander, fijngehakt
  • 8 bladeren ijsbergsla
  • 1 middelgrote wortel, in reepjes
  • ¼ komkommer, in reepjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief