Flammkuchen met zalm

Flammkuchen met zalm

Zit je klaar voor een wel heel makkelijk recept? Here you go! Deze flammkuchen met zalm is echt een fluitje van een cent. Met een minuut of twintig heb je een geweldige borrelhap op tafel staan. Wil je echt uitpakken? Maak dan het deeg zelf, maar dat is zeker geen must. Want met een kant-en-klaar deeg zet je bíjna net zoiets lekkers op tafel.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol het deeg erover uit en bestrijk het met de crème fraîche — laat rondom een rand van 2 cm vrij.

2. Pel de rode uien, snijd elk in 8-12 partjes en verdeel ze over  de deegbodem. Laat de kappertjes uitlekken en strooi ze erover. Scheur de zalm in stukjes en verdeel ze rommelig tussen de uien. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten knapperig en goudbruin.

3. Neem de flammkuchen uit de oven, snijd hem in stukken en serveer ieder stuk met wat rucola erop.

Credits Fotografie: Saskia van Osnabrugge; Foodstyling: Ingmar Niezen; Styling: Annemieke Paarlberg

2 personen

  • 260 g flammkuchendeeg op rol
  • 200 g crème fraîche
  • 2 grote rode uien
  • 2 el kappertjes
  • 1 Jumbo Jamie Oliver ‘Winning’ Peper Citroen op Jeneverbessenhout Gerookte Zalm (à 100 g)
  • 50 g rucola

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief