Deze cassavefriet is een alternatief voor onze eigen patat, want zoals wij hier op allerlei manieren koken met aardappels, doen ze dat in Zuid-Amerika met de cassavewortel. Koop cassaves met een fris ogende schil en wit vruchtvlees.
1 Doe de cassaveparten in een pan water met wat zout op middelhoog vuur. Kook ze 5 minuten en giet af.
2 Vul een diepe pan voor de helft met de olie en verhit op hoog vuur. Check of de olie heet genoeg is door er een blokje brood in te laten vallen ‒ als het meteen gaat sissen, is de olie klaar.
3 Frituur de cassave in porties in zo’n 10 minuten goudbruin, laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi de frieten met wat zout en peper.
Per portie 365 kcal, 14,5 g vet (1,8 g verzadigd), 1 g eiwit, 61,4 g koolhydraten, 2,5 g suikers
6–8 personen
• 1 kg verse cassaves, geschild, in parten
• plantaardige olie, om te frituren
• 1–2 blokjes brood, om te testen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.