Kruidige kokosgranola

Kruidige kokosgranola

Dit makkelijke ontbijtje zit vol met gezonde smaakmakers. De blauwe bessen zorgen voor een friszure toevoeging. Een perfecte combinatie met het zoete van de kokos. Een kick-start van jouw dag!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie en ahornsiroop ongeveer 3 minuten in een kleine pan, tot het mengsel net begint te bubbelen.

2. Doe de havervlokken, pitten, zaadjes en specerijen in een kom, schenk de verwarmde ahornmix erover en roergoed. Verdeel het mengsel over een grote bakplaat en druk het aan.

3. Schuif het in de oven en rooster het 35–40 minuten; schep tussentijds om.

4. Laat het afkoelen voordat je de kokosvlokken erdoor mixt. Serveer met blauwe bessen en yoghurt.

Per persoon 485 kcal, 28,8 g vet (8,2 g verzadigd), 11,2 g eiwit, 41,2 g koolhydraten, 9 g suikers

 

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pompoenpitten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 6 personen

  • 50 g arachideolie
  • 75 ml ahornsiroop
  • 300 g grote havervlokken
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g lijnzaad
  • ½ el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 50 g geroosterde kokosvlokken
  • blauwe bessen en yoghurt, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief