Een fantastische streetfood snack die serveert met een frisse yoghurtmunt-dip. Het beslag voor dosa’s moet eigenlijk een paar dagen fermenteren, maar deze versie is wat haalbaarder om thuis te maken.
1 Prik de aardappels stuk voor stuk in met een mes en rooster ze tot ze zacht zijn, in de kolen van de barbecue of gewikkeld in alufolie 1 uur in een oven van 200 °C. Halveer de aardappels en schraap het kruim in een kom. Pureer het grof en zet apart.
2 Verhit een scheut olijfolie. Voeg de chilipepers, gember, mosterd,kurkuma en flink wat zout en peper toe en bak alles op matig hoog vuur. Schud de pan af en toe, tot het mengsel geurig is en de zaadjes open knappen. Meng door de aardappels. Voeg zout en peper, het limoensap, de lente-uitjes en koriander toe en meng alles.
3 Meng kikkererwtenmeel, bloem, zuiveringszout, mosterdzaad en flink wat zout. Klop er in delen ongeveer 400 ml water door tot je een luchtig beslag hebt. Giet wat olie in een pan op matig hoog vuur en veeg uit met keukenpapier. Schep een lepel beslag in de pan en beweeg de pan tot de bodem en een deel van de rand is bedekt. Wacht tot het vocht bovenop
verdwijnt en er veel bellen te zien zijn.
4 Schep een paar volle theelepels aardappel op de dosa en spreid uit. Wacht tot ie van onderen knapperig is en rol hem in de pan op. Geef er yoghurt, chutney en limoen bij.
Per portie 335 kcal, 5,9 g vet (0,7 g verzadigd), 12,9 g eiwit, 54,2 g koolh., 6,8 g suikers
6-8 personen
• 2 bloemige aardappels
• 2 zoete aardappels
• olijfolie
• 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld
• 1 verse rode chilipeper, in ringetjes
• stukje gember van 1 cm, in plakjes
• 1½ tl mosterdzaadjes
• 1 tl kurkuma
• 1 limoen, gehalveerd
• 4 lente-uitjes, dun gesneden
• een paar takjes koriander, gehakt
• yoghurt met munt, Indiase chutney en limoen, voor erbij
Dosabeslag
• 125 g kikkererwtenmeel
• 125 g bloem
• ½ tl zuiveringszout (baksoda,
o.a. te koop bij toko’s)
• 2½ tl mosterdzaadjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.