roggebrood

Bereiden

Dit smaakvolle recept voor roggebrood zit bomvol gezonde ingredienten. Het ideale superfood!

Een dag van te voren:
1. Week de zaden in het water.
 
De dag zelf:
2. Kneed in de keukenmachine het meel, het water, het zout, de melasse en de verkruimelde gist gedurende 4 minuten op stand 1 en daarna 6 minuten op gemiddelde snelheid. Het deeg moet loslaten van de wand van de kom.
 
3. Voeg de zaden toe en kneed een paar tellen op stand 1 om ze goed met het deeg te mengen.
 
4. Doe het deeg in de cakevorm die van tevoren met een kwastje met olie bestreken is.
 
5. Dek de vorm af met een theedoek en zet 1 uur op een warme plaats (25‑28 °C) voor de narijs.
 
6. Verwarm de oven tot 230 °C met een bakplaat en een kom water. Zet de vorm op de hete bakplaat. Besprenkel de ovenvloer met water en bak het brood 45 minuten, met de kom water in de oven. Open de oven 5 à 10 minuten voor het einde van de baktijd.

Het is klaar wanneer je er een mes inzet en het er droog uitkomt. Zo niet, zet dan de vorm nog een paar minuten in de oven.

Waarom is de korst niet knapperig? Door brood in een vorm te bakken wordt de vorming van een korst tegengegaan doordat het deeg in een vochtige omgeving gebakken wordt en niet kan drogen.

Dit recept komt uit het boek 'Kookschool brood en banket'  (€29,99, Kosmos Uitgevers).




.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
184 20016
(1)13.0

Beoordeel dit product

Shop tip